OOK VOOR KINDEREN

Neurofeedback wordt veel toegepast bij kinderen. Wij behandelen veel kinderen. Kinderen komen bij ons voor de behandeling van klachten die te maken hebben met ADHD, autismespectrumstoornissen of leerproblemen, zoals dyslexie. Een diagnose is niet nodig om een behandeling te kunnen starten. Ook kinderen waarbij concentreren moeilijk gaat of die snel boos worden of gedragsproblemen hebben, kunnen bij ons terecht. Voor een overzicht van alle klachten die we behandelen, kijk je op de pagina over klachten bij kinderen.

Meer weten?

U kunt ons altijd bellen of een afspraak maken.

EEN LEUKE THERAPIE

Voor kinderen is neurofeedback een leuke therapie. Kinderen vinden het interessant om hun eigen hersenactiviteit te zien tijdens neurofeedback sessie. Tijdens de behandeling wordt er gekeken naar een film of geluisterd naar muziek, die reageren op de hersenactiviteit. Ook gebruiken we voor de behandeling een film die het kind zelf mag uitzoeken. Kinderen moeten zich goed concentreren om de film te kunnen blijven zien, dit vormt de positieve feedback die nodig is voor neurofeedback. Dit is voor de meeste kinderen een leuke en attractieve manier van behandelen.

POSITIEVE BENADERING

Neurofeedback is een positieve behandeling. We benadrukken wanneer het kind het goed doet en moedigen het kind aan de doelen te behalen. Als er dingen minder goed gaan, bespreken we dit eventueel apart met de ouders. Om kinderen duidelijk uit te leggen wat het doel van de training is, hebben we uitlegmaterialen die voor hen geschikt zijn. Ook gebruiken we een stempelkaart om de voortgang van het kind voor hem of haar zelf inzichtelijk te maken. Voor veel kinderen voelt de behandeling al snel vertrouwd. We houden de sfeer graag ontspannen en persoonlijk en proberen ieder kind de individuele aandacht te geven.

LEERPROBLEMEN

Op de hedendaagse school worden best vaak hoge eisen gesteld aan de kinderen. Bij een toenemende groep kinderen gaat dat gepaard met spanning, faalangst en slaapstoornissen. Ook concentratiestoornissen zijn veelvuldig voorkomende klachten bij kinderen. Neurofeedback heeft vaak een positieve uitwerking op deze klachten wat voor het kind meestal een enorme opluchting betekent.

KINDEREN EN LEREN

Kinderen leren makkelijk. Of het nou om een taal gaat of een sport, kinderen maken zich snel iets eigen. Ook dat leerproces vindt plaats in de hersenen. Met neurofeedback leren we ook iets aan of af. Wat dat betreft is neurofeedback dus vergelijkbaar met gewoon iets leren.

Terugbelverzoek

Meer weten?
Wij bellen u graag terug!

Meer weten?

Afspraak maken of meer info?
We helpen u graag verder!

Maandag 11 mei gaat onze praktijk gelukkig weer van start!

Voor uw en onze veiligheid houden wij ons uiteraard aan een aantal richtlijnen:

  • Komt liefst alleen naar de praktijk. Niet te vroeg en ook niet te laat.
  • Indien u niet alleen kunt komen verzoeken wij uw begeleider om in de auto te wachten totdat u klaar bent met de behandeling.
  • Desinfecteer uw handen bij binnenkomst. Er hangt een pompje direct rechts aan de muur.
  • Neem uw eigen handdoek mee
  • Wij dragen mondkapjes en handschoenen. Zelf bent u hiertoe niet verplicht.
  • Houd ook bij ons 1,5 meter afstand