SLAAPPROBLEMEN

Er bestaan veel soorten slaapproblemen. Het meest voorkomend is slapeloosheid, ook wel insomnie genoemd. Andere vormen van slaapproblemen zijn onder andere parasomnie (stoornissen tijdens de slaap zoals slaapwandelen), slaap-apneu en narcolepsie (overdag regelmatig en oncontroleerbaar in slaap vallen). Eén op de drie Nederlanders heeft regelmatig tot vaak last van slaapproblemen en wil graag deze slaapproblemen oplossen. Moeite met inslapen, lang wakker liggen, te vroeg wakker worden en niet meer kunnen inslapen, zijn symptomen van slapeloosheid.

Uw slaap bevorderen / slaapproblemen verhelpen? Doe de test en ontdek of neurofeedback therapie u kan helpen!

Meer weten?

Bel ons op 0346-76 91 23 of laat een terugbelverzoek achter.

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.

Voordelen Neurofeedback:

 • Ontspannen & pijnloos
 • Grote effectiviteit
 • Bewezen effectief
 • Geen bijwerkingen
 • Effect is blijvend
 • Behandeling is niet belastend

Mentaal niet fit?

Voelt u of uw kind zich mentaal niet fit? Doe de test en ontdek of neurofeedback therapie kan helpen!

SLAAPPROBLEMEN VERVELEND

Hoe ouder we worden, des te minder slaap we nodig hebben. Ook neemt het dromen af naarmate je ouder wordt. Dit is normaal. Toch ervaren veel ouderen slapeloosheid als erg vervelend en willen zij graag de slaapproblemen oplossen. Natuurlijk kunnen ook ouderen serieuze slaapproblemen ontwikkelen. Sommigen aandoeningen zoals Parkinson gaan gepaard met slaapproblemen. Een slaappil is meestal niet de beste oplossing. Meestal is de werking maar tijdelijk, heeft het dufheid overdag tot gevolg en is de slaap minder effectief.

NEUROFEEDBACK EN SLAAPPROBLEMEN

Slaapproblemen oplossen kan op verschillende manieren. Het is belangrijk te kijken waar de slaapproblemen door veroorzaakt worden. Er zijn verschillende tips die kunnen helpen om beter te gaan slapen. Het oplossen van slaapproblemen kan ook door het inzetten van neurofeedbackbehandelingen. Onderzoek heeft aangetoond dat slaapproblemen ook overdag leiden tot veranderingen in de activiteit van de hersenen. Daarom kunnen hersenmetingen ook goed uitgevoerd worden op het moment dat iemand wakker is. Het toepassen van neurofeedback bij mensen met slaapproblemen zal meestal leiden tot rustiger gedrag, minder gepieker en dus sneller inslapen.

SLAAPPROBLEMEN OPLOSSEN? DIT BEREIK JE MET NEUROFEEDBACK

Wanneer bij slaapproblemen behandeling met neurofeedback wordt ingezet, kan dat tot de volgende veranderingen leiden:

 • Sneller in slaap vallen en minder lang wakker liggen
 • Minder vaak wakker worden gedurende de nacht
 • Sneller weer in slaap vallen indien u wel wakker wordt
 • Vermoeidheidsklachten nemen af
 • Hoofdpijn neemt af

Mentaal niet fit? Doe de test!

Voelt u of uw kind zich mentaal niet fit? Doe de test en ontdek of neurofeedback therapie kan helpen!

Neurofeedback behandeling als oplossing voor uw klachten

Neurofeedback is een wetenschappelijk onderbouwde behandelmethode. Bepaalde klachten en ziektebeelden gaan samen met afwijkende patronen in de hersenactiviteit. Via het meten van de hersenactiviteit kunnen die patronen herkend worden. Door het beïnvloeden en trainen van de hersenactiviteit die bij bepaalde patronen horen, kan gedrag aangeleerd of afgeleerd worden. Dit wordt gedaan via geluiden via de koptelefoon. Neurofeedback is een vernieuwende behandelmethode: het is gebaseerd op het principe dat wanneer je hersenactiviteit verandert, je gedrag ook verandert. Neurofeedback is zowel voor volwassenen als voor kinderen geschikt. Kinderen kijken naar een leuke film en volwassenen horen ontspannende muziek.

Waarom kiezen voor een neurofeedback behandeling:

Ontspannende & pijnloze behandeling

Neurofeedback kent geen bijwerkingen

Neurofeedback behandeling is niet belastend

Effect neurofeedback is blijvend

Neurofeedback kent een grote effectiviteit

Neurofeedback is bewezen effectief

Wat is Neurofeedback?

Bekijk het in onderstaande video.

Terugbelverzoek

Meer weten?
Wij bellen u graag terug!

Mentaal niet fit?

Doe de test!

Meer weten?

Afspraak maken of meer info?
We helpen u graag verder!