AGRESSIE

Agressie is gedrag van kinderen waar bijna alle ouders mee te maken krijgen. Is het niet van hun eigen kind, dan zijn het wel andere kinderen die `schelden, schoppen, slaan`. Ouders vragen zich af hoe ze hiermee om kunnen gaan.  Leerkrachten hebben last van agressief gedrag op het schoolplein. Speelzaalleidsters willen niet dat kinderen elkaar slaan. Wordt agressie gesignaleerd, dan is belangrijk om dat niet te negeren maar adequaat te reageren.

Meer weten?

Bel ons op 0346-76 91 23 of laat een terugbelverzoek achter.

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.

Voordelen Neurofeedback:

 • Ontspannen & pijnloos
 • Grote effectiviteit
 • Bewezen effectief
 • Geen bijwerkingen
 • Effect is blijvend
 • Behandeling is niet belastend

Mentaal niet fit?

Voelt u of uw kind zich mentaal niet fit? Doe de test en ontdek of neurofeedback therapie kan helpen!

AGRESSIE IN DE KLAS

In de klas zien we, behalve kinderen die een gedrags- of ontwikkelingsstoornis hebben, ook kinderen die “gewoon” agressief gedrag vertonen naar andere kinderen of leerkrachten.  Omdat agressie een probleem is dat als heel vervelend wordt ervaren door de “slachtoffers” worden de daders al gauw bestempeld als rotkinderen. Hierdoor kom je al gauw in een uitzichtloze situatie die van kwaad tot erger evolueert. Reden genoeg om agressie onder de loep te nemen en te kijken wat je in de klas kunt doen om bovenstaande situatie te voorkomen of te verbeteren.

MOGELIJKE SIGNALEN VAN AGRESSIEF GEDRAG

 • Uitdagend gedrag, zoals schelden, rare gezichten trekken, bijnamen verzinnen voor anderen.
 • Op negatieve wijze aandacht vragen.
 • Spullen van anderen vernielen.
 • Gemeen zijn naar anderen kinderen.
 • Een totaal gebrek aan respect hebben voor anderen.
 • Altijd de eigen zin willen doordrijven, ook ten koste van anderen.
 • Narcistische karaktertrekken hebben; Ik ben speciaal, de regels gelden voor anderen, maar niet voor mij.
 • Driftbuien, veel vechten.
 • Roddelen, kwaadspreken, andere kinderen belachelijk maken bij derden.

BEANTWOORD AGRESSIE NIET MET AGRESSIE

Ook al drijft je kind je bijna tot het uiterste: laat je niet verleiden tot agressie. Niet alleen lichamelijk geweld, maar ook verbaal geweld is uit den boze en leidt ertoe dat je zoon of dochter het respect voor je verliest. Ga maar na: wanneer jij als moeder uit je plaat gaat, laat je je kind eigenlijk zien dat het jou in zijn/haar macht heeft en controle kan uitoefenen op jouw gevoelens en gedrag. Niet alleen is dit een onwenselijke ontwikkeling, het voelt ook nog eens heel onveilig voor je puber. Kinderen, ook oudere kinderen, hebben liever ouders van wie zij weten waar ze aan toe zijn- ook al verzetten ze zich daartegen met man en macht.

NEUROFEEDBACK BIJ AGRESSIE

Afgezien van de gevallen dat er sprake is van een echte afwijking zitten kinderen die agressief gedrag laten zien meestal ergens mee. Ze zitten in de knel en weten niet hoe ze met bepaalde situaties om moeten gaan. Hun hersenen maken overuren en allerlei negatieve patronen nemen de overhand. Met neurofeedback kan dit proces, dat inmiddels een vicieuze cirkel is geworden, worden doorbroken. Kinderen komen tot rust en zijn makkelijke bereikbaar  voor corrigerende maatregelen. In de praktijk is neurofeedback al vele malen een mooi hulpmiddel gebleken om kinderen in de problemen heel goed te helpen.

Mentaal niet fit? Doe de test!

Voelt u of uw kind zich mentaal niet fit? Doe de test en ontdek of neurofeedback therapie kan helpen!

Neurofeedback behandeling als oplossing voor uw klachten

Neurofeedback is een wetenschappelijk onderbouwde behandelmethode. Bepaalde klachten en ziektebeelden gaan samen met afwijkende patronen in de hersenactiviteit. Via het meten van de hersenactiviteit kunnen die patronen herkend worden. Door het beïnvloeden en trainen van de hersenactiviteit die bij bepaalde patronen horen, kan gedrag aangeleerd of afgeleerd worden. Dit wordt gedaan via geluiden via de koptelefoon. Neurofeedback is een vernieuwende behandelmethode: het is gebaseerd op het principe dat wanneer je hersenactiviteit verandert, je gedrag ook verandert. Neurofeedback is zowel voor volwassenen als voor kinderen geschikt. Kinderen kijken naar een leuke film en volwassenen horen ontspannende muziek.

Waarom kiezen voor een neurofeedback behandeling:

Ontspannende & pijnloze behandeling

Neurofeedback kent geen bijwerkingen

Neurofeedback behandeling is niet belastend

Effect neurofeedback is blijvend

Neurofeedback kent een grote effectiviteit

Neurofeedback is bewezen effectief

Wat is Neurofeedback?

Bekijk het in onderstaande video.

Terugbelverzoek

Meer weten?
Wij bellen u graag terug!

Mentaal niet fit?

Doe de test!

Meer weten?

Afspraak maken of meer info?
We helpen u graag verder!