SLAAPPROBLEMEN BIJ KINDEREN

Veel baby’s en kinderen hebben wel eens last van problemen met slapen. Bij baby’s en kleuters gaat het daarbij meestal om problemen met inslapen of doorslapen. Vaak gaat het vanzelf weer over, maar de problemen kunnen soms ook langere tijd aanhouden. In veel gevallen hangen deze problemen samen met ingeslopen (verkeerde) gewoontes rondom slapen. Voor ouders kan het moeilijk zijn om op een goede manier om te gaan met een huilende baby‘s nachts of met kinderen die telkens weer uit bed komen.

Slaapproblemen verlichten of verhelpen? Doe de test en ontdek of neurofeedback therapie u kan helpen!

Meer weten?

Bel ons op 0346-76 91 23 of laat een terugbelverzoek achter.

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.

Voordelen Neurofeedback:

  • Ontspannen & pijnloos
  • Grote effectiviteit
  • Bewezen effectief
  • Geen bijwerkingen
  • Effect is blijvend
  • Behandeling is niet belastend

Mentaal niet fit?

Voelt u of uw kind zich mentaal niet fit? Doe de test en ontdek of neurofeedback therapie kan helpen!

SLAPELOOSHEID

Slapeloosheid of insomnie is een veel gehoorde klacht. Soms liggen kinderen liggen urenlang te woelen voordat de slaap komt, kunnen niet meer inslapen als zij ‘s nacht wakker worden of worden te vroeg wakker. Overdag zijn ze  slaperig, moe en kunnen ze zich men zich niet goed concentreren. Slaperigheid overdag is niet alleen vervelend, maar kan ook tot ongelukken leiden. Bij ca. 10% van de kinderen die aan slapeloosheid leiden wordt de slapeloosheid chronisch.

Vaak is slapeloosheid kortdurend en heeft het te maken met (tijdelijke) stress of problemen, zoals schoolproblemen of faalangst. Neurofeedback is uitstekend geschikt om te voorkomen dat kinderen met slapen in een vicieuze cirkel terechtkomen.

SLAAPWANDELEN, NACHTELIJKE ANGSTAANVALLEN, BEDPLASSEN.

Kleine kinderen, vooral tussen de 2 en 5 jaar, hebben zeer veel diepe slaap. Het is daarom ook heel begrijpelijk dat een aantal specifieke problemen rondom de slaap, die vooral in de diepe slaap voorkomen, het meest voorkomen in die leeftijdscategorie. Deze problemen zijn bijvoorbeeld: slaapwandelen , nachtelijke angstaanvallen en bedwateren. Het kan heel normaal zijn dat deze problemen ’s nachts optreden. Als het optreden heel lang duurt of veelvuldig voorkomt kan het zijn dat er sprake is van stress of andere factoren die de patronen in de hersenen negatief beïnvloeden. In dat geval kan neurofeedback een rustgevende behandeling zijn die in relatief korte tijd een oplossing kan bieden.

SLAAPSTOORNISSEN EN NEUROFEEDBACK

Slaapstoornissen kunnen goed behandeld worden met behulp van neurofeedback training. Ten aanzien van slaapstoornissen bij kinderen en volwassenen worden er goede resultaten behaald bij behandelen van inslaapstoornissen en andere stoornissen m.b.t. de slaap. Door neurofeedback training wordt de zelfregulatie van de hersenen verbeterd, waardoor de fysiologische alertheid en waakzaamheid verbeteren. Een verbetering ten aanzien van het slapen kan op dezelfde manier worden verklaard: als de hersenen zichzelf niet goed kunnen aansturen, slaat de balans tussen alertheid en rust door naar alertheid wat het inslapen bemoeilijkt.

OP TIJD HELPEN

Slaapstoornissen kunnen chronisch worden. Het is daarom van belang om niet te lang te wachten bij het aanbieden van hulp indien er een probleem wordt geconstateerd.

Mentaal niet fit? Doe de test!

Voelt u of uw kind zich mentaal niet fit? Doe de test en ontdek of neurofeedback therapie kan helpen!

Neurofeedback behandeling als oplossing voor uw klachten

Neurofeedback is een wetenschappelijk onderbouwde behandelmethode. Bepaalde klachten en ziektebeelden gaan samen met afwijkende patronen in de hersenactiviteit. Via het meten van de hersenactiviteit kunnen die patronen herkend worden. Door het beïnvloeden en trainen van de hersenactiviteit die bij bepaalde patronen horen, kan gedrag aangeleerd of afgeleerd worden. Dit wordt gedaan via geluiden via de koptelefoon. Neurofeedback is een vernieuwende behandelmethode: het is gebaseerd op het principe dat wanneer je hersenactiviteit verandert, je gedrag ook verandert. Neurofeedback is zowel voor volwassenen als voor kinderen geschikt. Kinderen kijken naar een leuke film en volwassenen horen ontspannende muziek.

Waarom kiezen voor een neurofeedback behandeling:

Ontspannende & pijnloze behandeling

Neurofeedback kent geen bijwerkingen

Neurofeedback behandeling is niet belastend

Effect neurofeedback is blijvend

Neurofeedback kent een grote effectiviteit

Neurofeedback is bewezen effectief

Wat is Neurofeedback?

Bekijk het in onderstaande video.

Terugbelverzoek

Meer weten?
Wij bellen u graag terug!

Mentaal niet fit?

Doe de test!

Meer weten?

Afspraak maken of meer info?
We helpen u graag verder!