ONZEKERHEID

Onzekerheid bij kinderen kun je merken doordat een kind bijvoorbeeld stil en teruggetrokken is, de kat uit de boom kijkt, zachtjes en wat onduidelijk praat, weinig oogcontact maakt, veel bevestiging vraagt en zich vaak aan de ander aanpast. Onzekerheid bij kinderen kan goed verminderd worden. Dit is belangrijk om de kans op grotere problemen in bijvoorbeeld de puberteit, meeloop gedrag, faalangst of sociale angst te verminderen. Neurofeedback kan daar een belangrijke rol in spelen.

Meer weten?

Bel ons op 0346-76 91 23 of laat een terugbelverzoek achter.

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.

Voordelen Neurofeedback:

  • Ontspannen & pijnloos
  • Grote effectiviteit
  • Bewezen effectief
  • Geen bijwerkingen
  • Effect is blijvend
  • Behandeling is niet belastend

Mentaal niet fit?

Voelt u of uw kind zich mentaal niet fit? Doe de test en ontdek of neurofeedback therapie kan helpen!

NEGATIEF ZELFBEELD

Onzekere kinderen hebben vaak een laag of negatief zelfbeeld en weinig zelfvertrouwen. Zij denken vaak dat ze niet goed genoeg zijn en dat ze dingen niet kunnen. Anderen zijn in hun ogen vaak beter of leuker dan zij zelf. Ook als ze in werkelijkheid wel goed zijn in een bepaalde taak, vak of andere activiteit kan het lastig zijn om een onzeker kind hiervan te overtuigen. De negatieve gedachten die zij over zichzelf hebben zijn, doordat ze steeds terugkeren, geloofwaardig geworden voor het kind. Hoe en wanneer dit negatieve gedachtepatroon is ontstaan is vaak lastig te achterhalen. Vaak heeft het te maken met (het gevoel van) een gemis of gebrek aan veiligheid, waardering en verbondenheid. Onzekere kinderen met een negatief zelfbeeld zien successen vaak als toeval of prestatie van een ander. Negatieve ervaringen schrijven zij echter vaak toe aan het eigen falen of eigen schuld. Hierdoor versterkt het gevoel van een lage zelfwaardering.

HOE HERKEN JE EEN NEGATIEF ZELFBEELD ?

  • Je kind trekt zich terug: is verlegen en stil en durft weinig van zichzelf te laten zien.
  • Je kind maakt negatieve opmerkingen over zichzelf: hij zegt dat het niet kan, de ander het beter kan, dat niemand hem toch aardig vindt, hij niet belangrijk is.
  • Je kind ziet tegen dingen op: durft geen nieuwe dingen te ondernemen of aan lastige opdrachten te beginnen.
  • Je kind heeft het gevoel dat het geen invloed heeft: kinderen die negatief over zichzelf denken, hebben vaak het gevoel dat dingen hen overkomt en het niet uitmaakt of ze er iets aan doen (externe lotus of control). Als iets lukt, is dat geluk en geen garantie voor de volgende keer. Als iets mislukt, ligt het aan jezelf (‘zie je wel, ik ben dom’).
  • Je kind heeft vaak buikpijn, hoofdpijn of andere lichamelijke klachten: als je negatief over jezelf denkt, kan dat angst, spanning en onzekerheid oproepen. En als je moeilijk met deze emoties kunt omgaan, kan dit zich uiten in lichamelijke klachten waar de dokter geen lichamelijke oorzaak voor vindt.
  • Je kind heeft veel behoefte aan structuur en vaste gewoonten: kinderen die onzeker zijn, ervaren weinig grip op wat er gebeurt. Om toch grip te kunnen krijgen op de situatie, zoeken ze naar structuur en duidelijkheid. Vaste structuren bij het naar bed gaan, dingen op een vaste plek zetten en willen weten wat er gaat komen.
  • Je kind is niet weerbaar en komt niet voor zichzelf op: kinderen met een negatief zelfbeeld doen eerder wat andere kinderen willen dan wat zij zelf willen. Ze willen aardig gevonden worden en durven daardoor niet goed voor hun eigen behoeften op te komen.
  • Je kind wil steeds bij je zijn: je kind wil steeds jouw aandacht, dingen voor je doen, is claimend, klampt zich aan je vast. Hiermee wil je kind jouw bevestiging dat het iets goed heeft gedaan en dat jij er voor hem bent.
  • Je kind overschreeuwt zichzelf: kinderen die een negatief zelfbeeld hebben, kunnen stoer, clownesk of agressief gedrag vertonen. En daarmee hun eigen onzekerheid overschreeuwen of afreageren.

ONZEKERHEID EN NEUROFEEDBACK

Je kind ontwikkelt zelfvertrouwen door positieve ervaringen, waarin het ervaart dat hij het zelf kan (oplossen). Hiervoor is het belangrijk dat de negatieve denkpatronen worden doorbroken en uiteindelijk geëlimineerd. Gebeurt dit niet dan blijven kinderen ronddraaien in dat oude negatieve patroon. Neurofeedback is bij uitstek geschikt om deze patronen te doorbreken en zo aanleren van nieuw gedrag, bv een positief zelfbeeld, mogelijk te maken. Met behulp van de toepassing van neurofeedback is het  makkelijker om de hersenen te herprogrammeren.

LAAT ONZEKERHEID NIET ONNODIG LANG BESTAAN

Het is aan te raden om grotere onzekerheid niet te negeren of jarenlang te laten bestaan. Het is in grote mate bepalend voor de wijze waarop een kind functioneert en zich ontwikkeld in een bepaalde levensfase. Het meenemen van een negatief eigenbeeld naar de volgende fase kan remmend werken op de verdere ontwikkeling van een kind en zodoende ook op andere vlakken een rol spelen bij het ontstaan van problemen van verschillende aard.

Mentaal niet fit? Doe de test!

Voelt u of uw kind zich mentaal niet fit? Doe de test en ontdek of neurofeedback therapie kan helpen!

Neurofeedback behandeling als oplossing voor uw klachten

Neurofeedback is een wetenschappelijk onderbouwde behandelmethode. Bepaalde klachten en ziektebeelden gaan samen met afwijkende patronen in de hersenactiviteit. Via het meten van de hersenactiviteit kunnen die patronen herkend worden. Door het beïnvloeden en trainen van de hersenactiviteit die bij bepaalde patronen horen, kan gedrag aangeleerd of afgeleerd worden. Dit wordt gedaan via geluiden via de koptelefoon. Neurofeedback is een vernieuwende behandelmethode: het is gebaseerd op het principe dat wanneer je hersenactiviteit verandert, je gedrag ook verandert. Neurofeedback is zowel voor volwassenen als voor kinderen geschikt. Kinderen kijken naar een leuke film en volwassenen horen ontspannende muziek.

Waarom kiezen voor een neurofeedback behandeling:

Ontspannende & pijnloze behandeling

Neurofeedback kent geen bijwerkingen

Neurofeedback behandeling is niet belastend

Effect neurofeedback is blijvend

Neurofeedback kent een grote effectiviteit

Neurofeedback is bewezen effectief

Wat is Neurofeedback?

Bekijk het in onderstaande video.

Terugbelverzoek

Meer weten?
Wij bellen u graag terug!

Mentaal niet fit?

Doe de test!

Meer weten?

Afspraak maken of meer info?
We helpen u graag verder!