ANGST

Angstklachten komen in verschillende vormen voor. Angst kan zich bijvoorbeeld uiten door veelvuldig piekeren, zorgen maken en “beren op de weg zien”. Er bestaan echter ook extremere vormen van angst, zoals paniek en de gegeneraliseerde angststoornis. Kinderen zijn kwetsbaar om allerlei angsten te ontwikkelen. Angst die ontstaat na een traumatische gebeurtenis wordt een Post Traumatische Stress Stoornis (PTSS) genoemd. Angst is echter niet alleen vervelend, het heeft ook een belangrijke functie: het helpt je gevaarlijke situaties te herkennen en is cruciaal om te overleven.

Meer weten?

Bel ons op 0346-76 91 23 of laat een terugbelverzoek achter.

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.

Voordelen Neurofeedback:

 • Ontspannen & pijnloos
 • Grote effectiviteit
 • Bewezen effectief
 • Geen bijwerkingen
 • Effect is blijvend
 • Behandeling is niet belastend

Mentaal niet fit?

Voelt u of uw kind zich mentaal niet fit? Doe de test en ontdek of neurofeedback therapie kan helpen!

KINDERANGSTEN

De één is sneller bang dan de ander of uit dat op een wat heftiger manier. (Waarschijnlijk heeft dat te maken met de mate van prikkelbaarheid van het autonome zenuwstelsel, kinderen met gevoeligere zintuigen zijn ook eerder angstig. – een aangeboren iets dus. Het is niet altijd zo dat het ene kind zich meer aanstelt dan het ander, dat ene kind beleeft de angst waarschijnlijk heftiger.) Al is er verschil in temperament, alle kinderen zijn soms bang en dat is heel normaal. Angst is soms lastig maar – net als pijn – vaak ook nuttig. Angst waarschuwt je voor gevaar: niet te hard fietsen of te hoog klimmen, uit de buurt blijven van een agressieve hond.

Omdat kinderen nog niet alles van het leven begrijpen, zijn ze vaker angstig dan volwassenen. Kinderen maken elke dag veel dingen mee die ze nog niet begrijpen. Een bekende angst bij baby’s is verlatingsangst. Kleuters of kinderen op de basisschool hebben weer hun eigen angsten (monster onder het bed, of angst dat er oorlog komt). Elke fase van ontwikkeling kenmerkt zich door zijn eigen angsten.

VEEL VOORKOMENDE KINDERANGSTEN

 • Angsten voor reële gebeurtenissen: bang zijn voor ongelukken, ziekte of dood bij zichzelf of een ouder. Bang dat er brand uitbreekt of er ingebroken wordt.
 • Sociale angst. Leeftijdsgenootjes krijgen steeds meer invloed. Een kind kan bang zijn dat anderen hem niet leuk vinden of hij er niet bij hoort.
 • Angst om alleen thuis te zijn zonder ouders.
 • Kinderen kunnen piekeren over dingen die ze hebben gehoord of gezien zonder dat misschien helemaal te kunnen plaatsen: nare beelden op het journaal, berichten over oorlog of aanslagen.
 • Faalangst. Bang om iets niet “goed genoeg” te kunnen, bijvoorbeeld op school. Ook leren fietsen of een nieuwe sport niet uit durven proberen uit angst te zullen falen.

De angst voor andere kinderen of de faalangst kunnen zó erg worden dat er een schoolfobie ontstaat: het kind is bang om naar school te gaan.

TEKENEN VAN ANGST BIJ KINDEREN

Hoe merk je dat je kind bang is? Niet elk kind kan of wil over gevoelens van angst praten. Toch verraadt lichaamstaal en houding veel. Tekenen van angst zijn:

 • het hebben van klamme handen;
 • buikpijn;
 • grote angstige ogen;
 • huilen;
 • dingen vermijden;
 • voorzichtig of juist heel druk spelen;
 • veranderingen in eten of slapen;
 • terugval in zindelijkheid, zoals opeens weer in bed plassen.

NEUROFEEDBACK BIJ KINDEREN

Met neurofeedback behandeling kunnen we de angst bij de bron aanpakken, namelijk de verstoorde balans in de hersenen. Als we de angst regelmatig terugkomt en een belangrijke rol speelt in het leven van een kind, kan neurofeedback worden uitgevoerd om de hersenen te leren de angst los te laten.

Effectiviteit  neurofeedback bij angst

In de praktijk zien we dat neurofeedback vaak uitkomst kan bieden voor kinderen met angstklachten. Ook als psychologische behandeling en medicatie geen of onvoldoende effect hebben gehad heeft neurofeedback een kans van slagen. Gemiddeld zien we bij 70-85% van de cliënten met angst een duidelijke afname van de angst.  Vaak kan dan ook in samenspraak met de arts stapsgewijs eventuele bestaande medicatie worden afgebouwd.

Mentaal niet fit? Doe de test!

Voelt u of uw kind zich mentaal niet fit? Doe de test en ontdek of neurofeedback therapie kan helpen!

Neurofeedback behandeling als oplossing voor uw klachten

Neurofeedback is een wetenschappelijk onderbouwde behandelmethode. Bepaalde klachten en ziektebeelden gaan samen met afwijkende patronen in de hersenactiviteit. Via het meten van de hersenactiviteit kunnen die patronen herkend worden. Door het beïnvloeden en trainen van de hersenactiviteit die bij bepaalde patronen horen, kan gedrag aangeleerd of afgeleerd worden. Dit wordt gedaan via geluiden via de koptelefoon. Neurofeedback is een vernieuwende behandelmethode: het is gebaseerd op het principe dat wanneer je hersenactiviteit verandert, je gedrag ook verandert. Neurofeedback is zowel voor volwassenen als voor kinderen geschikt. Kinderen kijken naar een leuke film en volwassenen horen ontspannende muziek.

Waarom kiezen voor een neurofeedback behandeling:

Ontspannende & pijnloze behandeling

Neurofeedback kent geen bijwerkingen

Neurofeedback behandeling is niet belastend

Effect neurofeedback is blijvend

Neurofeedback kent een grote effectiviteit

Neurofeedback is bewezen effectief

Wat is Neurofeedback?

Bekijk het in onderstaande video.

Terugbelverzoek

Meer weten?
Wij bellen u graag terug!

Mentaal niet fit?

Doe de test!

Meer weten?

Afspraak maken of meer info?
We helpen u graag verder!