LICHAMELIJKE KLACHTEN BIJ KINDEREN

Behalve dat kinderen niet goed mee kunnen komen omdat ze de stof te weinig begrijpen, of omdat er leesproblemen zijn, kunnen ook medische redenen er de oorzaak van zijn dat het in de klas niet goed gaat. Soms gaat een verandering zo langzaam, dat je die als ouders niet in de gaten hebt. Ook voor artsen is het lang niet altijd gemakkelijk om uit de verhalen van ouders, leerling en leerkracht op te maken waarmee je te maken hebt.

Lichamelijke-klachten verlichten of verhelpen? Doe de test en ontdek of neurofeedback therapie u kan helpen!

Meer weten?

Bel ons op 0346-76 91 23 of laat een terugbelverzoek achter.

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.

Voordelen Neurofeedback:

  • Ontspannen & pijnloos
  • Grote effectiviteit
  • Bewezen effectief
  • Geen bijwerkingen
  • Effect is blijvend
  • Behandeling is niet belastend

Mentaal niet fit?

Voelt u of uw kind zich mentaal niet fit? Doe de test en ontdek of neurofeedback therapie kan helpen!

NEEM LICHAMELIJKE KLACHTEN SERIEUS

Eén op de vier kinderen heeft lichamelijke klachten; voor 90% daarvan is geen medische oorzaak aan te wijzen. Aanstellerij? Kinderen met lichamelijke klachten zitten vaak ook geestelijk niet lekker in hun vel en verdienen serieuze aandacht. Het is belangrijk om er de juiste aandacht aan te schenken zonder het kind teveel in de watten te leggen.

OORZAKEN LICHAMELIJKE KLACHTEN

De precieze oorzaken van psycho-somatische klachten zijn niet bekend en ook niet voor ieder kind hetzelfde. Men denkt wel dat het te maken heeft met het onbewust vragen om hulp en aandacht. Het komt soms voor binnen een familie. Dit soort klachten komen vaak voor en meisjes hebben er vaker last van dan jongens.

Reële klachten

Een kind met psychosomatische klachten is geen aansteller omdat de klachten een psychisch verband hebben. De klachten zijn reëel, de buikpijn en de hoofdpijn zijn er echt.

Lichamelijke klachten hebben invloed op psychische klachten, en omgekeerd. Wanneer uw kind zich lichamelijk niet goed voelt kan hij/zij daar ook angstig of somber van worden.

NEUROFEEDBACK EN LICHAMELIJKE KLACHTEN

Omdat kinderen er vaak geen erg in hebben hoe geestelijke onvrede of problemen doorwerken in het ontstaan van lichamelijke klachten, is het vaak moeilijk te ontdekken waar de oorzaak gezocht moet worden. Bij de koppeling tussen geestelijke stress en het ontstaan van lichamelijke klachten speelt het onderbewustzijn een grote rol. Neurofeedback dringt door tot het diepste onderbewustzijn en kan op die manier helpen de klachten te verminderen.

Mentaal niet fit? Doe de test!

Voelt u of uw kind zich mentaal niet fit? Doe de test en ontdek of neurofeedback therapie kan helpen!

Neurofeedback behandeling als oplossing voor uw klachten

Neurofeedback is een wetenschappelijk onderbouwde behandelmethode. Bepaalde klachten en ziektebeelden gaan samen met afwijkende patronen in de hersenactiviteit. Via het meten van de hersenactiviteit kunnen die patronen herkend worden. Door het beïnvloeden en trainen van de hersenactiviteit die bij bepaalde patronen horen, kan gedrag aangeleerd of afgeleerd worden. Dit wordt gedaan via geluiden via de koptelefoon. Neurofeedback is een vernieuwende behandelmethode: het is gebaseerd op het principe dat wanneer je hersenactiviteit verandert, je gedrag ook verandert. Neurofeedback is zowel voor volwassenen als voor kinderen geschikt. Kinderen kijken naar een leuke film en volwassenen horen ontspannende muziek.

Waarom kiezen voor een neurofeedback behandeling:

Ontspannende & pijnloze behandeling

Neurofeedback kent geen bijwerkingen

Neurofeedback behandeling is niet belastend

Effect neurofeedback is blijvend

Neurofeedback kent een grote effectiviteit

Neurofeedback is bewezen effectief

Wat is Neurofeedback?

Bekijk het in onderstaande video.

Terugbelverzoek

Meer weten?
Wij bellen u graag terug!

Mentaal niet fit?

Doe de test!

Meer weten?

Afspraak maken of meer info?
We helpen u graag verder!