ASPECIFIEKE KLACHTEN BIJ KINDEREN

SOLK staat voor Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten. In de voor psychologie, wordt gesproken van somatisch-symptoomstoornis. Er zijn verschillende vormen van somatisch-symptoomstoornissen.  Iedereen heeft weleens lichamelijke klachten als hoofdpijn of buikpijn. Het kan echter voorkomen dat uw kind er vaak last van heeft en u niet weet waardoor het komt. Uw kind heeft bijvoorbeeld erg vaak last van:

 • hoofdpijn
 • vermoeidheid
 • migraine
 • misselijkheid

U heeft uw kind laten onderzoeken door een arts of specialist, maar er kan geen oorzaak voor de klachten worden gevonden. Het kan ook zo zijn dat er wel een medische oorzaak is gevonden, maar de klachten zijn veel heftiger dan u zou verwachten bij het medische beeld. Er kan dan gedacht worden aan psychische factoren die de medische klachten kunnen verergeren.

Meer weten?

Bel ons op 0346-76 91 23 of laat een terugbelverzoek achter.

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.

Voordelen Neurofeedback:

 • Ontspannen & pijnloos
 • Grote effectiviteit
 • Bewezen effectief
 • Geen bijwerkingen
 • Effect is blijvend
 • Behandeling is niet belastend

Mentaal niet fit?

Voelt u of uw kind zich mentaal niet fit? Doe de test en ontdek of neurofeedback therapie kan helpen!

OORZAKEN VAN ASPECIFIEKE KLACHTEN

Het ontstaan van dit soort klachten is vaak onduidelijk. Er is onderzoek gedaan waaruit enkele verbanden naar voren leken te komen, maar deze zijn zwak. Inmiddels is gebleken dat de invloed van psychische factoren behoorlijk groot kan zijn. Allerlei vormen van stress en spanning kunnen een rol spelen in het ontstaan van aspecifieke klachten. Het vinden van de oorzaak van deze spanning kan het optreden van de klachten flink verminderen. Met neurofeedback kunnen goede resultaten worden behaald omdat deze behandeling niet te beïnvloeden is en direct aangrijpt bij de oorsprong van het probleem.

BEHANDELING ASPECIFIEKE KLACHTEN

De traditionele behandeling is daarom niet zozeer gericht op het zoeken naar de oorzaak. Bij die behandeling wordt met name gekeken naar de lichamelijke klacht en het omgaan daarmee en wordt gewerkt aan het beperken van negatieve gevolgen van de lichamelijke klachten. Neurofeedback grijpt in op de oorzaak van de klachten.

GEVOLGEN

SOLK (somatisch onverklaarbare lichamelijke klachten) kunnen grote gevolgen hebben op emotioneel, lichamelijk en sociaal vlak. Het kan leiden tot:

 • depressieve klachten
 • angstige gevoelens
 • prikkelbaarheid
 • boosheid
 • hopeloosheid

NEUROFEEDBACK BIJ ASPECIFIEKE KLACHTEN

Aspecifieke klachten worden zo genoemd omdat ze een duidelijke aanwijsbare en verklaarbare oorzaak missen. Toch zijn de klachten er wel degelijk. Het zijn ook reële klachten. Door de hersenen tot rust te brengen en de hersenactiviteit te ordenen en te structureren, kunnen de hersenen leren zelf invloed uit te oefenen op het ziekteproces. In veel gevallen heeft deze herstructurering en activering het gewenste resultaat en verminderen de klachten. Neurofeedback is erg geschikt hiervoor omdat het onbewust werkt en op die manier toegang krijgt tot de onbewuste hersenactiviteit.

Mentaal niet fit? Doe de test!

Voelt u of uw kind zich mentaal niet fit? Doe de test en ontdek of neurofeedback therapie kan helpen!

Neurofeedback behandeling als oplossing voor uw klachten

Neurofeedback is een wetenschappelijk onderbouwde behandelmethode. Bepaalde klachten en ziektebeelden gaan samen met afwijkende patronen in de hersenactiviteit. Via het meten van de hersenactiviteit kunnen die patronen herkend worden. Door het beïnvloeden en trainen van de hersenactiviteit die bij bepaalde patronen horen, kan gedrag aangeleerd of afgeleerd worden. Dit wordt gedaan via geluiden via de koptelefoon. Neurofeedback is een vernieuwende behandelmethode: het is gebaseerd op het principe dat wanneer je hersenactiviteit verandert, je gedrag ook verandert. Neurofeedback is zowel voor volwassenen als voor kinderen geschikt. Kinderen kijken naar een leuke film en volwassenen horen ontspannende muziek.

Waarom kiezen voor een neurofeedback behandeling:

Ontspannende & pijnloze behandeling

Neurofeedback kent geen bijwerkingen

Neurofeedback behandeling is niet belastend

Effect neurofeedback is blijvend

Neurofeedback kent een grote effectiviteit

Neurofeedback is bewezen effectief

Wat is Neurofeedback?

Bekijk het in onderstaande video.

Terugbelverzoek

Meer weten?
Wij bellen u graag terug!

Mentaal niet fit?

Doe de test!

Meer weten?

Afspraak maken of meer info?
We helpen u graag verder!