CVA

Cerebro Vasculair Accident

CVA staat voor Cerebro Vasculair Accident en is een acute medische aandoening die gekenmerkt wordt door een plotselinge verstoring van de doorbloeding van de hersenen. CVA wordt ook vaak een beroerte genoemd. Een CVA kan ontstaan door afsluiting van een bloedvat (herseninfarct), door een tijdelijk tekort aan bloed in bepaalde hersencellen (TIA) en door een kapot bloedvat in de hersenen (hersenbloeding). Ook de eventuele restverschijnselen na een zware hersenschudding of TIA reageren doorgaand erg goed op neurofeedback.

Meer weten?

Bel ons op 0346-76 91 23 of laat een terugbelverzoek achter.

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.

Voordelen Neurofeedback:

 • Ontspannen & pijnloos
 • Grote effectiviteit
 • Bewezen effectief
 • Geen bijwerkingen
 • Effect is blijvend
 • Behandeling is niet belastend

Mentaal niet fit?

Voelt u of uw kind zich mentaal niet fit? Doe de test en ontdek of neurofeedback therapie kan helpen!

VERSCHIJNSELEN VAN EEN CVA?

Welke verschijnselen optreden en in welke mate herstel kan optreden, is afhankelijk van het type CVA, het hersengedeelte dat beschadigd is en de grootte van het aangedane gebied. Na een CVA kunnen klachten ontstaan als verlamming, spasme, uitval van één gezichtsveld, concentratie- en geheugenproblemen, hoofdpijn, gebrek aan interesse en initiatief, spraakproblemen (afasie), verstoord evenwicht en gedragsveranderingen.

Hersenmetingen bij mensen met een CVA laten vaak zien, dat er sprake is van onderactivatie boven en rondom het gebied in de hersenen waar de bloeding of het infarct heeft opgetreden. De hersencellen in de omgeving van deze beschadigde plaats gaan ook anders functioneren. Zelfs van gebieden op heel andere plaatsen op het hoofd is bekend dat deze zich kunnen gaan aanpassen.

NEUROFEEDBACK ALS CVA BEHANDELING

Het herstel na een CVA verloopt bij ieder persoon anders. Een CVA behandeling bestaat in eerste instantie uit een uitgebreid revalidatieproces. Wanneer na dit revalidatieproces klachten blijven bestaan, kan neurofeedback een uitkomst bieden. Neurofeedback kan als behandeling bij CVA worden ingezet en richt zich op het activeren van de gebieden in de hersenen die minder geactiveerd zijn. Op deze wijze kan neurofeedback als CVA behandeling zorgen voor een verdere verbetering in klachten en een bijdrage leveren in het herstelproces. Het is echter niet zo dat door neurofeedback de CVA plotseling volledig zal genezen. CVA is een ernstige aandoening waarvan het herstel positief kan worden beïnvloed door gebruik van neurofeedback.

RESULTATEN VAN NEUROFEEDBACK ALS CVA BEHANDELING

Wanneer neurofeedback als CVA behandeling wordt toegepast, kan dat tot de volgende verbeteringen leiden:

 • Verbetering in aandacht en concentratie
 • Verbetering in geheugen
 • Informatie kan sneller verwerkt worden
 • Afname van hoofdpijn
 • Moeheid kan afnemen
 • Afname van lichamelijke klachten als duizeligheid en tintelingen in lichaamsdelen
 • Spasme kan afnemen
 • De snelheid waarmee informatie verwerkt kan worden verbetert
 • Eventuele spraakproblemen kunnen verminderen
 • Slaapproblemen kunnen verbeteren

AANVULLENDE BEHANDELING

In geval van de behandeling in het kader van een CVA zal neurofeedback nooit de hoofdbehandeling zijn. Men moet dit zien als een ondersteunende therapie die de hersenen en gedachten ordent en tot rust brengt, turbulentie opspoort en elimineert.

Mentaal niet fit? Doe de test!

Voelt u of uw kind zich mentaal niet fit? Doe de test en ontdek of neurofeedback therapie kan helpen!

Neurofeedback behandeling als oplossing voor uw klachten

Neurofeedback is een wetenschappelijk onderbouwde behandelmethode. Bepaalde klachten en ziektebeelden gaan samen met afwijkende patronen in de hersenactiviteit. Via het meten van de hersenactiviteit kunnen die patronen herkend worden. Door het beïnvloeden en trainen van de hersenactiviteit die bij bepaalde patronen horen, kan gedrag aangeleerd of afgeleerd worden. Dit wordt gedaan via geluiden via de koptelefoon. Neurofeedback is een vernieuwende behandelmethode: het is gebaseerd op het principe dat wanneer je hersenactiviteit verandert, je gedrag ook verandert. Neurofeedback is zowel voor volwassenen als voor kinderen geschikt. Kinderen kijken naar een leuke film en volwassenen horen ontspannende muziek.

Waarom kiezen voor een neurofeedback behandeling:

Ontspannende & pijnloze behandeling

Neurofeedback kent geen bijwerkingen

Neurofeedback behandeling is niet belastend

Effect neurofeedback is blijvend

Neurofeedback kent een grote effectiviteit

Neurofeedback is bewezen effectief

Wat is Neurofeedback?

Bekijk het in onderstaande video.

Terugbelverzoek

Meer weten?
Wij bellen u graag terug!

Mentaal niet fit?

Doe de test!

Meer weten?

Afspraak maken of meer info?
We helpen u graag verder!