Tinnitus / Piep in oor

Wat is tinnitus?
Alle klachten waarbij mensen aangeven dat zij fluiten, zoemen, gesis, brommen of een ander geluid ‘horen’, zonder dat dit daadwerkelijk buiten het hoofd aanwezig is, valt onder de noemer tinnitus. Een andere benaming van tinnitus is oorsuizen. Neurofeedback kan hierbij helpen!

Tinnitus verhelpen / verlichten? Ontdek met onze test of wij u kunnen helpen!

Meer weten?

Bel ons op 0346-76 91 23 of laat een terugbelverzoek achter.

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.

Voordelen Neurofeedback:

  • Ontspannen & pijnloos
  • Grote effectiviteit
  • Bewezen effectief
  • Geen bijwerkingen
  • Effect is blijvend
  • Behandeling is niet belastend

Mentaal niet fit?

Voelt u of uw kind zich mentaal niet fit? Doe de test en ontdek of neurofeedback therapie kan helpen!

Alle klachten waarbij mensen aangeven dat zij fluiten, zoemen, gesis, brommen of een ander geluid ‘horen’, zonder dat dit daadwerkelijk buiten het hoofd aanwezig is, valt onder de noemer tinnitus. Een andere benaming van tinnitus is oorsuizen. Een benaming die niet goed de lading dekt, immers mensen die last hebben van tinnitus horen niet alleen suizen, maar ook tal van andere geluiden. Tinnitus is geen ziekte maar een symptoom. Een symptoom dat kan komen door problemen met het (geh-)oor, een lichamelijke oorzaak kan hebben of psychische overbelasting heeft. Een combinatie van deze factoren kan ook. In 80% van de gevallen is een verminderd gehoor de oorzaak van tinnitus. Blootstelling aan hard lawaai of luide muziek vormt een groot risico op tinnitus. Vaak verdwijnt de tinnitus na blootstelling eraan weer, maar het kan ook permanent aanwezig blijven. Bij frequente blootstelling aan muziek of lawaai kan de tinnitus chronisch worden. Dat kan ook al wanneer het oor met een zeer luide knal te maken krijgt of met muziek met een extreem hoge intensiteit (bijvoorbeeld vlak bij de luidsprekers).

Omdat slechthorendheid met de leeftijd komt en met het ouder worden de ernst ervan toeneemt, is de kans erop groter naar mate we ouder worden. Ook de emotionele reactie op het symptoom zelf kan het doen verergeren. Wanneer iemand reeds tinnitus heeft en dit niet als problematisch en belangrijk ziet om aandacht aan te besteden zal hij er makkelijker aan wennen. Wanneer hij zich er juist druk over maakt of zich zorgen over de toekomst mét tinnitus maakt, zullen de tinnitusklachten daardoor toenemen. Over deze verergerde tinnitusklachten kan hij zich weer extra druk maken en zo in een vicieuze cirkel terecht komen. Deze vicieuze cirkel is te zien in het bovenstaande model aan de rechter kant. Voor mensen met tinnitus is het veelal bijzonder om te horen dat er geen relatie is tussen de ernst van de klachten enerzijds en hoe hard het geluid dat nodig is om de tinnitus te maskeren anderzijds. Wanneer mensen jarenlang in oude patronen vastzitten, te veel ‘moetens’ kennen, te weinig vanuit hun eigen behoeften leven, te veel (en soms tegen hun gevoel) in voor andere klaar staan of helpen, of jarenlang ‘oud zeer’ (trauma’s) hebben verdrongen, kan dit zich dus uiten in tinnitus of andere lichamelijke klachten.

Mentaal niet fit? Doe de test!

Voelt u of uw kind zich mentaal niet fit? Doe de test en ontdek of neurofeedback therapie kan helpen!

Neurofeedback behandeling als oplossing voor uw klachten

Neurofeedback is een wetenschappelijk onderbouwde behandelmethode. Bepaalde klachten en ziektebeelden gaan samen met afwijkende patronen in de hersenactiviteit. Via het meten van de hersenactiviteit kunnen die patronen herkend worden. Door het beïnvloeden en trainen van de hersenactiviteit die bij bepaalde patronen horen, kan gedrag aangeleerd of afgeleerd worden. Dit wordt gedaan via geluiden via de koptelefoon. Neurofeedback is een vernieuwende behandelmethode: het is gebaseerd op het principe dat wanneer je hersenactiviteit verandert, je gedrag ook verandert. Neurofeedback is zowel voor volwassenen als voor kinderen geschikt. Kinderen kijken naar een leuke film en volwassenen horen ontspannende muziek.

Waarom kiezen voor een neurofeedback behandeling:

Ontspannende & pijnloze behandeling

Neurofeedback kent geen bijwerkingen

Neurofeedback behandeling is niet belastend

Effect neurofeedback is blijvend

Neurofeedback kent een grote effectiviteit

Neurofeedback is bewezen effectief

Wat is Neurofeedback?

Bekijk het in onderstaande video.

Terugbelverzoek

Meer weten?
Wij bellen u graag terug!

Mentaal niet fit?

Doe de test!

Meer weten?

Afspraak maken of meer info?
We helpen u graag verder!