STRESS BIJ KINDEREN

Kinderen staan in de moderne samenleving meer en meer onder druk. Van kinderen wordt verwacht dat ze het goed doen op school, dat ze een leuke hobby uitoefenen en een boeiend sociaal leven leiden. Dit zorgt bij sommige kinderen voor spanning, die kan leiden tot stress. Stress bij kinderen komt onder meer tot uiting in symptomen als hoofdpijn, buikpijn en braken. Maar er kunnen ook concentratieproblemen ontstaan die op hun beurt dan weer kunnen leiden tot zwakke schoolprestaties. Voor ouders is het van belang om de signalen van stress bij hun kind tijdig te herkennen, zodat ze er op een juiste manier mee om kunnen gaan.

Stress-klachten verlichten of verhelpen? Doe de test en ontdek of neurofeedback therapie u kan helpen!

Meer weten?

Bel ons op 0346-76 91 23 of laat een terugbelverzoek achter.

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.

Voordelen Neurofeedback:

  • Ontspannen & pijnloos
  • Grote effectiviteit
  • Bewezen effectief
  • Geen bijwerkingen
  • Effect is blijvend
  • Behandeling is niet belastend

Mentaal niet fit?

Voelt u of uw kind zich mentaal niet fit? Doe de test en ontdek of neurofeedback therapie kan helpen!

STRESS BIJ KINDEREN : SYMPTOMEN

In het algemeen zijn de symptomen van stress bij kinderen ongeveer dezelfde als bij volwassenen. Het gaat om signalen die aangeven dat er een overlevingsmechanisme in werking wordt gesteld. Die signalen uiten zich in een verhoging van de bloeddruk en een versnelling van de hartslag. Het kind zal zich eerder onrustig gedragen en zal bovendien vaak ontevredenheid en angst uitstralen. Dit kan gepaard gaan met concentratieproblemen en vermoeidheid.

ZWAKKE SCHOOLPRESTATIES

Wanneer een kind last heeft van stress, dan merk je vaak dat de prestaties op school er onder zullen lijden. Het kind ondervindt dan moeilijkheden met leren omdat het zich niet kan concentreren. Door de stress is concentratie moeilijk, waardoor de aandacht verslapt en de schoolresultaten achteruit gaan. In dit geval komt het erop aan om het achteruitgaan van de schoolresultaten op een correcte manier te herkennen als een gevolg van stress. Neurofeedback kan in dit soort gevallen de helpende hand bieden omdat het de hersens anders met stress laat omgaan. Vermoeidheid neemt af en concentreren gaat ook weer beter.

KINDEREN MOETEN RUST HEBBEN

Als je de signalen van stress geïnterpreteerd hebt als stress, dan is de volgende stap om je kind te helpen tot rust te komen. Er bestaan tegenwoordig methoden voor kinderen om de stress af te leiden en tot een rusttoestand te komen. Een van die methodes is de neurofeedback, waarbij kinderen kunnen aanleren om op een gezonde manier om te gaan met stress en beter te ontspannen.

Mentaal niet fit? Doe de test!

Voelt u of uw kind zich mentaal niet fit? Doe de test en ontdek of neurofeedback therapie kan helpen!

Neurofeedback behandeling als oplossing voor uw klachten

Neurofeedback is een wetenschappelijk onderbouwde behandelmethode. Bepaalde klachten en ziektebeelden gaan samen met afwijkende patronen in de hersenactiviteit. Via het meten van de hersenactiviteit kunnen die patronen herkend worden. Door het beïnvloeden en trainen van de hersenactiviteit die bij bepaalde patronen horen, kan gedrag aangeleerd of afgeleerd worden. Dit wordt gedaan via geluiden via de koptelefoon. Neurofeedback is een vernieuwende behandelmethode: het is gebaseerd op het principe dat wanneer je hersenactiviteit verandert, je gedrag ook verandert. Neurofeedback is zowel voor volwassenen als voor kinderen geschikt. Kinderen kijken naar een leuke film en volwassenen horen ontspannende muziek.

Waarom kiezen voor een neurofeedback behandeling:

Ontspannende & pijnloze behandeling

Neurofeedback kent geen bijwerkingen

Neurofeedback behandeling is niet belastend

Effect neurofeedback is blijvend

Neurofeedback kent een grote effectiviteit

Neurofeedback is bewezen effectief

Wat is Neurofeedback?

Bekijk het in onderstaande video.

Terugbelverzoek

Meer weten?
Wij bellen u graag terug!

Mentaal niet fit?

Doe de test!

Meer weten?

Afspraak maken of meer info?
We helpen u graag verder!