DEPRESSIE

Wanneer een neerslachtige bui lang aanhoudt en ernstige problemen veroorzaakt, kan er sprake zijn van een depressie. Depressie is één van de meest voorkomende ziektebeelden bij volwassenen, maar kan ook bij kinderen voorkomen. Er zijn verschillende vormen van een depressie en ook de mate waarin een depressie voorkomt kan variëren van licht tot ernstig. Depressie kan in episodes voorkomen of continu aanwezig zijn. Bezoek altijd de huisarts als je denkt dat er bij jou sprake kan zijn van een depressie. Behandeling van een depressie is namelijk erg belangrijk.

Meer weten?

Bel ons op 0346-76 91 23 of laat een terugbelverzoek achter.

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.

Voordelen Neurofeedback:

 • Ontspannen & pijnloos
 • Grote effectiviteit
 • Bewezen effectief
 • Geen bijwerkingen
 • Effect is blijvend
 • Behandeling is niet belastend

Mentaal niet fit?

Voelt u of uw kind zich mentaal niet fit? Doe de test en ontdek of neurofeedback therapie kan helpen!

HOE VAAK KOMT DEPRESSIE VOOR?

Een depressie is een voortdurend aanwezige neerslachtige stemming die langer dan twee weken duurt en niet vanzelf verdwijnt. Er zijn vele soorten depressies, variërend van licht tot ernstig. In het algemeen geldt dat de ernst van de symptomen toeneemt met de ernst van de depressie. Depressies komen zeer veel voor. Op dit moment zijn in Nederland 500.000 mensen tussen de 15 en 65 jaar ernstig tot zeer ernstig depressief. Dat is 1 op de 20 Nederlanders. Depressies bij kinderen en ouderen en lichte depressies zijn dan niet meegeteld. Over het algemeen hebben vrouwen en vaker last van dan mannen.

Een depressie kan kort duren – een paar weken – maar ook maanden of zelfs jaren. We spreken van chronische depressie als de duur minstens twee jaar is.

DEPRESSIE EN DE HERSENEN

Bij mensen met een depressie kan er afwijkende activiteit zichtbaar zijn in de hersenen. Uit hersenmetingen is bekend dat bij mensen met een depressie de voorste delen van de linker hersenhelft vaak minder geactiveerd zijn, dan de voorste delen van de rechter hersenhelft. Wanneer we neurofeedback opstarten als behandeling van depressie heeft dit als doel de afwijkende activiteit te behandelen, waardoor klachten kunnen verminderen. Veelal is bij depressie de behandeling gericht op het activeren van de voorste delen van de linker hersenhelft.

NEUROFEEDBACK EN MEDICATIE

Neurofeedback kan ook ingezet worden bij mensen met een depressie die niet of onvoldoende reageren op medicatie. Ook wanneer iemand graag zijn medicatie wil afbouwen kan neurofeedback hiervoor een goede uitkomst bieden.

RESULTATEN VAN NEUROFEEDBACK BIJ DEPRESSIE

 • Verbetering stemming
 • Afname somberheid
 • Moeheid neemt af
 • Eventuele slaapproblemen nemen af
 • Concentratie verbetert
 • Toename zelfvertrouwen
 • Vermindering van vermijdend gedrag

Mentaal niet fit? Doe de test!

Voelt u of uw kind zich mentaal niet fit? Doe de test en ontdek of neurofeedback therapie kan helpen!

Neurofeedback behandeling als oplossing voor uw klachten

Neurofeedback is een wetenschappelijk onderbouwde behandelmethode. Bepaalde klachten en ziektebeelden gaan samen met afwijkende patronen in de hersenactiviteit. Via het meten van de hersenactiviteit kunnen die patronen herkend worden. Door het beïnvloeden en trainen van de hersenactiviteit die bij bepaalde patronen horen, kan gedrag aangeleerd of afgeleerd worden. Dit wordt gedaan via geluiden via de koptelefoon. Neurofeedback is een vernieuwende behandelmethode: het is gebaseerd op het principe dat wanneer je hersenactiviteit verandert, je gedrag ook verandert. Neurofeedback is zowel voor volwassenen als voor kinderen geschikt. Kinderen kijken naar een leuke film en volwassenen horen ontspannende muziek.

Waarom kiezen voor een neurofeedback behandeling:

Ontspannende & pijnloze behandeling

Neurofeedback kent geen bijwerkingen

Neurofeedback behandeling is niet belastend

Effect neurofeedback is blijvend

Neurofeedback kent een grote effectiviteit

Neurofeedback is bewezen effectief

Wat is Neurofeedback?

Bekijk het in onderstaande video.

Terugbelverzoek

Meer weten?
Wij bellen u graag terug!

Mentaal niet fit?

Doe de test!

Meer weten?

Afspraak maken of meer info?
We helpen u graag verder!