MIGRAINE

2 tot 2,5 miljoen volwassenen in Nederland hebben migraine. Afhankelijk van de leeftijd lijden 2 à 3 keer zoveel vrouwen als mannen aan migraine. Migraine heeft een grote impact op de levens van patiënten en hun naasten.  De ziekte staat niet voor niets in de top 10 van meest invaliderende ziekten ter wereld. Helaas is migraine niet te genezen, maar gelukkig zijn er inmiddels steeds betere medicijnen.

Meer weten?

Bel ons op 0346-76 91 23 of laat een terugbelverzoek achter.

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.

Voordelen Neurofeedback:

  • Ontspannen & pijnloos
  • Grote effectiviteit
  • Bewezen effectief
  • Geen bijwerkingen
  • Effect is blijvend
  • Behandeling is niet belastend

Mentaal niet fit?

Voelt u of uw kind zich mentaal niet fit? Doe de test en ontdek of neurofeedback therapie kan helpen!

OORZAAK MIGRAINE?

Over de oorzaak van migraine is nog maar weinig bekend. Een migraineaanval ontstaat door een ontregeling in de hersenstam. Deze ontregeling, ofwel ‘kortsluiting’, ontstaat door prikkels. De prikkeldrempel kan tijdelijk verlaagd zijn, bijvoorbeeld door de menstruatie of extreme vermoeidheid en daardoor leiden tot een aanval. Mensen met een continue lage prikkeldrempel, en vaak erfelijke aanleg, kunnen vaker herhaaldelijke migraineaanvallen krijgen.

NEUROFEEDBACK ALS MIGRAINE-BEHANDELING

Er zijn verschillende manieren om een migraine te behandelen. Vaak worden medicijnen voorgeschreven die de symptomen van de aanval bestrijden en die migraine-aanvallen kunnen voorkomen. Ook neurofeedback kan bij migraine uitkomst bieden. Hersenmetingen bij mensen met migraine laten vaak afwijkende patronen in hersenactiviteit zien. Deze afwijkende activiteit kan met neurofeedback behandeld worden, waardoor migraineklachten kunnen verminderen of geheel verdwijnen.

RESULTATEN VAN NEUROFEEDBACK ALS MIGRAINE-BEHANDELING

Veel cliënten hebben goede ervaringen wanneer neurofeedback als migraine-behandeling wordt ingezet. In het begin van het behandeltraject merkt de cliënt vaak nog wel dat een aanval eraan lijkt te komen, maar deze zet vaak niet meer door. Na enkele sessies is er nog een gevoel van moeheid te bespeuren op momenten dat eigenlijk een migraine-aanval zou plaatsvinden. Uiteindelijk kun je verwachten dat je door de neurofeedbackbehandeling minder vaak een migraine-aanval zult krijgen. Wanneer neurofeedback als migraine-behandeling wordt ingezet, kan dat tot de volgende veranderingen leiden:

  • Afname aantal migraineaanvallen
  • Periodes tussen twee aanvallen wordt langer
  • Soms blijven migraineaanvallen geheel weg

MIGRAINE VERSUS HOOFDPIJN

Vaak wordt beweerd dat migraine hetzelfde is als hoofdpijn. Hoofdpijn mag dan weliswaar een symptoom van migraine zijn, maar migraine gaat veel verder en kan veel meer symptomen hebben zoals braken, scheelzien, lichtflitsen etc.

Mentaal niet fit? Doe de test!

Voelt u of uw kind zich mentaal niet fit? Doe de test en ontdek of neurofeedback therapie kan helpen!

Neurofeedback behandeling als oplossing voor uw klachten

Neurofeedback is een wetenschappelijk onderbouwde behandelmethode. Bepaalde klachten en ziektebeelden gaan samen met afwijkende patronen in de hersenactiviteit. Via het meten van de hersenactiviteit kunnen die patronen herkend worden. Door het beïnvloeden en trainen van de hersenactiviteit die bij bepaalde patronen horen, kan gedrag aangeleerd of afgeleerd worden. Dit wordt gedaan via geluiden via de koptelefoon. Neurofeedback is een vernieuwende behandelmethode: het is gebaseerd op het principe dat wanneer je hersenactiviteit verandert, je gedrag ook verandert. Neurofeedback is zowel voor volwassenen als voor kinderen geschikt. Kinderen kijken naar een leuke film en volwassenen horen ontspannende muziek.

Waarom kiezen voor een neurofeedback behandeling:

Ontspannende & pijnloze behandeling

Neurofeedback kent geen bijwerkingen

Neurofeedback behandeling is niet belastend

Effect neurofeedback is blijvend

Neurofeedback kent een grote effectiviteit

Neurofeedback is bewezen effectief

Wat is Neurofeedback?

Bekijk het in onderstaande video.

Terugbelverzoek

Meer weten?
Wij bellen u graag terug!

Mentaal niet fit?

Doe de test!

Meer weten?

Afspraak maken of meer info?
We helpen u graag verder!