PTSS BIJ KINDEREN

Kinderen kunnen na een zeer stressvolle gebeurtenis een posttraumatische stressstoornis (PTSS) ontwikkelen. Dat kan bijvoorbeeld gebeuren na lichamelijk of seksueel misbruik, het slachtoffer of getuige zijn van geweld of het meemaken van een natuurramp of oorlogsgeweld.

Meer weten?

Bel ons op 0346-76 91 23 of laat een terugbelverzoek achter.

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.

Voordelen Neurofeedback:

 • Ontspannen & pijnloos
 • Grote effectiviteit
 • Bewezen effectief
 • Geen bijwerkingen
 • Effect is blijvend
 • Behandeling is niet belastend

Mentaal niet fit?

Voelt u of uw kind zich mentaal niet fit? Doe de test en ontdek of neurofeedback therapie kan helpen!

KENMERKEN VAN PTSS

Kinderen die last hebben van een trauma hebben dat op verschillende levensgebieden. Dit kan tot uiting komen in gedrag op school, thuis en in de omgang met leeftijdsgenoten. Er bestaan verschillende soorten stoornissen waarin een trauma tot uiting kan komen. Per stoornis zien we verschillende kenmerken.

Een kind PTSS heeft vaak last van :

 • nachtmerries
 • slaapproblemen
 • last van prikkelbaar zijn
 • concentratieproblemen
 • herbelevingen

BEHANDELING VAN PTSS

PTSS wordt vaak behandeld via gesprekken met een (kinder)psycholoog. Deze kan besluiten om de z.g. EMDR-therapie toe te passen. Centraal bij de behandelingen staat dat er wordt ingegaan op het trauma en de beleving ervan. In feite moet het trauma herbeleefd worden. Dat op zich kan belastend en confronterend zijn. Het grote voordeel van de neurofeedback is dat er geen herbeleving van het trauma hoeft te worden doorgemaakt. Dat maakt de toepassing van neurofeedback in deze situatie veel minder belastend voor het kind.

NEUROFEEDBACK EN PTSS

Neurofeedback is een uitstekende behandeling bij traumaverwerking. Neurofeedback werkt heel goed voor het stabiliseren van gedachtes en emoties die voortkomen uit een trauma. Op deze manier ervaart het kind meer rust en overzicht. Te veel onrust in emoties zorgt voor verstoring in de hersengolven. Het zorgt er bovendien voor dat er niet genoeg energie meer overblijft voor de concentratie, werk- en leervermogen. Neurofeedback zorgt op een automatische manier dat er weer balans komt in je gedachtes, gevoel en gedrag. Rust en balans in de hersengolven is het resultaat van het behandelen met neurofeedback.

TIJDIGE BEHANDELING BELANGRIJK

Traumatische ervaringen kunnen een hele grote impact hebben op het leven van een kind. Daarom is het belangrijk om dit tijdig te herkennen en op tijd te behandelen. Trauma’s die niet op tijd of niet goed worden behandeld kunnen een leven lang op negatieve wijze doorwerken.

Mentaal niet fit? Doe de test!

Voelt u of uw kind zich mentaal niet fit? Doe de test en ontdek of neurofeedback therapie kan helpen!

Neurofeedback behandeling als oplossing voor uw klachten

Neurofeedback is een wetenschappelijk onderbouwde behandelmethode. Bepaalde klachten en ziektebeelden gaan samen met afwijkende patronen in de hersenactiviteit. Via het meten van de hersenactiviteit kunnen die patronen herkend worden. Door het beïnvloeden en trainen van de hersenactiviteit die bij bepaalde patronen horen, kan gedrag aangeleerd of afgeleerd worden. Dit wordt gedaan via geluiden via de koptelefoon. Neurofeedback is een vernieuwende behandelmethode: het is gebaseerd op het principe dat wanneer je hersenactiviteit verandert, je gedrag ook verandert. Neurofeedback is zowel voor volwassenen als voor kinderen geschikt. Kinderen kijken naar een leuke film en volwassenen horen ontspannende muziek.

Waarom kiezen voor een neurofeedback behandeling:

Ontspannende & pijnloze behandeling

Neurofeedback kent geen bijwerkingen

Neurofeedback behandeling is niet belastend

Effect neurofeedback is blijvend

Neurofeedback kent een grote effectiviteit

Neurofeedback is bewezen effectief

Wat is Neurofeedback?

Bekijk het in onderstaande video.

Terugbelverzoek

Meer weten?
Wij bellen u graag terug!

Mentaal niet fit?

Doe de test!

Meer weten?

Afspraak maken of meer info?
We helpen u graag verder!