SCHOOLPROBLEMEN BIJ KINDEREN

Schoolproblemen bij kinderen kunnen op diverse, totaal van elkaar verschillende gebieden liggen. Ook is de oorsprong  meestal volkomen verschillend. Problemen thuis of  elders kunnen ver doorwerken en zorgen voor minder goed functioneren op school. In veel gevallen kunnen met de neurofeecback goede resultaten worden gehaald.

Schoolproblemen verminderen of verhelpen? Doe de test en ontdek of neurofeedback therapie u kan helpen!

Meer weten?

Bel ons op 0346-76 91 23 of laat een terugbelverzoek achter.

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.

Voordelen Neurofeedback:

  • Ontspannen & pijnloos
  • Grote effectiviteit
  • Bewezen effectief
  • Geen bijwerkingen
  • Effect is blijvend
  • Behandeling is niet belastend

Mentaal niet fit?

Voelt u of uw kind zich mentaal niet fit? Doe de test en ontdek of neurofeedback therapie kan helpen!

CONCENTRATIESTOORNISSEN

Aandachts- en concentratieproblemen vormen een belangrijke oorzaak voor het vastlopen van kinderen op de basisschool. Hoe intelligenter het kind is hoe langer het kan duren voordat een aandachtsprobleem boven water komt. Uiteindelijk leidt het tot een veel lager presteren dan op grond van de capaciteiten die het kind heeft zou kunnen worden verwacht. Het is niet ongebruikelijk dat na behandeling kinderen die dit hebben, in een enorme stroomversnelling vooruit gaan.

SPECIFIEKE LEERPROBLEMEN

Bij specifieke leerproblemen is er een geïsoleerd probleem. Hierbij kan de intelligentie echter wel voldoende zijn. Voorbeelden hiervan zijn kinderen met dyslexie en dyscalculie. Onder dit laatste wordt verstaan dat kinderen een uitgesproken probleem hebben met rekenen. Wanneer kinderen erg dyslectisch zijn kan hen dit op een flinke achterstand zetten. Vervolgens hangt het van de mogelijkheden, die school wil en kan bieden af, wat er daarna moet gebeuren. Neurofeedback heeft in veel gevallen een positief effect op leerprestaties van kinderen.

EMOTIONELE PROBLEMEN

Emotionele problemen, die te maken hebben met de thuissituatie of met school kunnen er de oorzaak van zijn dat een kind het langere of kortere tijd slechter op school doet. Vooral als een kind in eerste instantie geen moeilijkheden had, maar ineens slechter presteert is dit een oorzaak om aan te denken. Spanningen thuis gaan aan kinderen niet onopgemerkt voorbij en hebben vaak zijn weerslag op het schoolwerk. Ook als kinderen worden gepest op school doet de daardoor ontstane spanningen en emoties hun schoolprestaties geen goed.

Mentaal niet fit? Doe de test!

Voelt u of uw kind zich mentaal niet fit? Doe de test en ontdek of neurofeedback therapie kan helpen!

Neurofeedback behandeling als oplossing voor uw klachten

Neurofeedback is een wetenschappelijk onderbouwde behandelmethode. Bepaalde klachten en ziektebeelden gaan samen met afwijkende patronen in de hersenactiviteit. Via het meten van de hersenactiviteit kunnen die patronen herkend worden. Door het beïnvloeden en trainen van de hersenactiviteit die bij bepaalde patronen horen, kan gedrag aangeleerd of afgeleerd worden. Dit wordt gedaan via geluiden via de koptelefoon. Neurofeedback is een vernieuwende behandelmethode: het is gebaseerd op het principe dat wanneer je hersenactiviteit verandert, je gedrag ook verandert. Neurofeedback is zowel voor volwassenen als voor kinderen geschikt. Kinderen kijken naar een leuke film en volwassenen horen ontspannende muziek.

Waarom kiezen voor een neurofeedback behandeling:

Ontspannende & pijnloze behandeling

Neurofeedback kent geen bijwerkingen

Neurofeedback behandeling is niet belastend

Effect neurofeedback is blijvend

Neurofeedback kent een grote effectiviteit

Neurofeedback is bewezen effectief

Wat is Neurofeedback?

Bekijk het in onderstaande video.

Terugbelverzoek

Meer weten?
Wij bellen u graag terug!

Mentaal niet fit?

Doe de test!

Meer weten?

Afspraak maken of meer info?
We helpen u graag verder!