VERMOEIDHEID BIJ KINDEREN

Vermoeidheid is een klacht die niet alleen bij volwassenen, maar ook bij kinderen veel wordt gehoord. Vooral tieners zeggen vaak dat ze erg moe zijn. Vermoeidheid kan veel impact hebben op het leven van een kind. Het is belangrijk om niet te lang te wachten met uitzoeken waar die vermoeidheid vandaan komt.

Vermoeidheids-klachten verlichten of verhelpen? Doe de test en ontdek of neurofeedback therapie u kan helpen!

Meer weten?

Bel ons op 0346-76 91 23 of laat een terugbelverzoek achter.

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.

Voordelen Neurofeedback:

 • Ontspannen & pijnloos
 • Grote effectiviteit
 • Bewezen effectief
 • Geen bijwerkingen
 • Effect is blijvend
 • Behandeling is niet belastend

Mentaal niet fit?

Voelt u of uw kind zich mentaal niet fit? Doe de test en ontdek of neurofeedback therapie kan helpen!

DIAGNOSE

Er zijn geen laboratoriumtesten om vermoeidheid te meten. Het verhaal van het kind of zijn ouders is daarom erg belangrijk voor de dokter om een diagnose te stellen. Jonge kinderen klagen over het algemeen niet veel over vermoeidheid. Het kan zijn dat ze het gevoel nog niet kunnen omschrijven, of dat het gewoon minder voorkomt bij jonge kinderen. Als ze toch voortdurend zeggen dat ze moe zijn, is het nodig om hier serieus op in te gaan.

Het kan zijn dat je kind bloedarmoede heeft. Dat kan een reden zijn voor vermoeidheid. Ook de ziekte van Pfeifer is berucht om chronische vermoeidheid. Sluit lichamelijke oorzaken snel uit zodat het mogelijk is om naar andere redenen te zoeken. Ook stress kan een reden voor vermoeidheid zijn. Wellicht spelen slaapstoornissen een rol waardoor de vermoeidheid steeds kan cumuleren.

MAATREGELEN

Vooral tieners klagen veelvuldig over vermoeidheid. Het bioritme verschuift en veroorzaakt slaaptekort. De druk van schoolwerk, sport en het sociale leven kost veel energie. Misschien speelt een depressieve stemming ook wel een rol. Pubers gaan vaak laat naar bed, maar moeten ook weer vroeg opstaan omdat zij naar school moeten. Een tiener in de groei heeft gemiddeld 9,8 uur slaap nodig en met hun drukke leven kunnen zij bijna niet zoveel slaapuren maken. Er zijn veel verschillende oorzaken van vermoeidheid. Deze oorzaken worden allemaal op een andere manier aangepakt.  Regelmaat is erg belangrijk: elke dag op hetzelfde tijdstip opstaan en ’s avonds rond dezelfde tijd naar bed gaan kan een hoop schelen. Houd mobiele telefoons en digitale schermen buiten de slaapkamer. Beweeg en eet regelmatig en pak genoeg daglicht mee.

NEUROFEEDBACK EN VERMOEIDHEID

Moeheid is voor iedereen een herkenbare toestand. Sommige mensen voelen zich echter continu vermoeid, waardoor hun dagelijks leven ernstig wordt verstoord. De moeheid begint zich patroonmatig te manifesteren en het dagbeeld te domineren. ook gaat deze vermoeidheid vaak gepaard met prikkelbaarheid en concentratie- en geheugenproblemen. Neurofeedback is een uitstekende behandelmethode om vermoeidheid te behandelen omdat het de hersenactiviteit weer in balans brengt. De activiteit van de rustgolven moet in balans zijn met de activiteit van de alertheid.  Dit kan worden bereikt met neurofeedback. Daardoor zal moeheid stapsgewijs afnemen en zal men zich fitter gaan voelen.

RESULTATEN VAN NEUROFEEDBACKBEHANDELING BIJ VERMOEIDHEID

Wanneer bij vermoeidheid behandeling met neurofeedback wordt ingezet, kan dat tot de volgende veranderingen leiden:

 • Vermoeidheidsklachten nemen af
 • Hoofdpijn neemt af
 • Het inslapen en doorslapen verbetert
 • Concentratie kan verbeteren
 • Geheugen verbetert

Mentaal niet fit? Doe de test!

Voelt u of uw kind zich mentaal niet fit? Doe de test en ontdek of neurofeedback therapie kan helpen!

Neurofeedback behandeling als oplossing voor uw klachten

Neurofeedback is een wetenschappelijk onderbouwde behandelmethode. Bepaalde klachten en ziektebeelden gaan samen met afwijkende patronen in de hersenactiviteit. Via het meten van de hersenactiviteit kunnen die patronen herkend worden. Door het beïnvloeden en trainen van de hersenactiviteit die bij bepaalde patronen horen, kan gedrag aangeleerd of afgeleerd worden. Dit wordt gedaan via geluiden via de koptelefoon. Neurofeedback is een vernieuwende behandelmethode: het is gebaseerd op het principe dat wanneer je hersenactiviteit verandert, je gedrag ook verandert. Neurofeedback is zowel voor volwassenen als voor kinderen geschikt. Kinderen kijken naar een leuke film en volwassenen horen ontspannende muziek.

Waarom kiezen voor een neurofeedback behandeling:

Ontspannende & pijnloze behandeling

Neurofeedback kent geen bijwerkingen

Neurofeedback behandeling is niet belastend

Effect neurofeedback is blijvend

Neurofeedback kent een grote effectiviteit

Neurofeedback is bewezen effectief

Wat is Neurofeedback?

Bekijk het in onderstaande video.

Terugbelverzoek

Meer weten?
Wij bellen u graag terug!

Mentaal niet fit?

Doe de test!

Meer weten?

Afspraak maken of meer info?
We helpen u graag verder!