ANGST

Angst is vaak een irrealistische beleving van de realiteit. Angsten bestaan er in vele vormen en gradaties.
Angsten belemmeren vaak de mogelijkheden om een normaal leven te leiden

Meer weten?

Bel ons op 0346-76 91 23 of laat een terugbelverzoek achter.

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.

Voordelen Neurofeedback:

 • Ontspannen & pijnloos
 • Grote effectiviteit
 • Bewezen effectief
 • Geen bijwerkingen
 • Effect is blijvend
 • Behandeling is niet belastend

Mentaal niet fit?

Voelt u of uw kind zich mentaal niet fit? Doe de test en ontdek of neurofeedback therapie kan helpen!

ANGST EN DE HERSENEN

Angst heeft effect op de hersenen

Veel gebieden in de hersenen zijn betrokken bij angst. Te denken valt aan de amygdala, prefrontale cortex en de hippocampus. Angst kan gepaard gaan met afwijkingen in de hersenactiviteit. met de meting kunnen we vaststellen of dat ook daadwerkelijk zo is. Er zijn verschillende vormen van angst-therapie. Vormen van angst-therapie zijn cognitieve gedragstherapie en ontspanningsoefeningen. Neurofeedback is een angst-therapie die erop gericht is, de afwijkende activiteit in de hersenen te verbeteren, waardoor klachten kunnen afnemen of geheel verdwijnen.

ANGST BEHANDELING

De meeste angsten kunnen behandeld worden

Angstklachten komen in verschillende vormen voor. Angst kan zich bijvoorbeeld uiten door veelvuldig piekeren, zorgen maken en “beren op de weg zien”. Er bestaan echter ook extremere vormen van angst, zoals paniek en de gegeneraliseerde angststoornis.  Angst is echter niet alleen vervelend, het heeft ook een belangrijke functie: het helpt je gevaarlijke situaties te herkennen en is cruciaal om te overleven. Met neurofeedback is excessieve angst vaak te reguleren en tot normale proporties terug te brengen.

PTSS

Post traumatisch stress syndroom

Angst die ontstaat na een traumatische gebeurtenis wordt een Post Traumatische Stress Stoornis (PTSS) genoemd. De traumatische ervaring wordt steeds weer herbeleeft en krijgt op die manier een steeds grotere greep op het leven van het cliënt. Er zijn diverse behandelingen die werken op het post traumatische stress syndroom.  De bekendste is waarschijnlijk de z.g. EMDR methode. Hierbij moet het trauma opnieuw doorleefd worden en op dat moment beweegt de therapeut met zijn vingers voor de ogen van de cliënt van links naar rechts. Het herbeleven van het trauma bij deze therapievorm wordt in het algemeen als zeer belastend ervaren. Daarmee is direct het grote voordeel van de neurofeedback bij de traumabehandeling benadrukt: het trauma hoeft niet weer opnieuw meegemaakt te worden.

RESULTATEN VAN NEUROFEEDBACK ALS THERAPIE BIJ ANGST

Wat kan men zoal verwachten bij een behandeling tegen angst

 • Angst- en spanningsklachten nemen af
 • Paniekaanvallen nemen af
 • Meer ontspanning gaan voelen
 • Minder piekeren, zorgen maken en “beren op de weg zien”
 • Beter los kunnen laten
 • Hoofdpijn kan afnemen
 • Concentratie kan verbeteren
 • Slaapproblemen nemen af
 • Geheugen kan verbeteren

Mentaal niet fit? Doe de test!

Voelt u of uw kind zich mentaal niet fit? Doe de test en ontdek of neurofeedback therapie kan helpen!

Neurofeedback behandeling als oplossing voor uw klachten

Neurofeedback is een wetenschappelijk onderbouwde behandelmethode. Bepaalde klachten en ziektebeelden gaan samen met afwijkende patronen in de hersenactiviteit. Via het meten van de hersenactiviteit kunnen die patronen herkend worden. Door het beïnvloeden en trainen van de hersenactiviteit die bij bepaalde patronen horen, kan gedrag aangeleerd of afgeleerd worden. Dit wordt gedaan via geluiden via de koptelefoon. Neurofeedback is een vernieuwende behandelmethode: het is gebaseerd op het principe dat wanneer je hersenactiviteit verandert, je gedrag ook verandert. Neurofeedback is zowel voor volwassenen als voor kinderen geschikt. Kinderen kijken naar een leuke film en volwassenen horen ontspannende muziek.

Waarom kiezen voor een neurofeedback behandeling:

Ontspannende & pijnloze behandeling

Neurofeedback kent geen bijwerkingen

Neurofeedback behandeling is niet belastend

Effect neurofeedback is blijvend

Neurofeedback kent een grote effectiviteit

Neurofeedback is bewezen effectief

Wat is Neurofeedback?

Bekijk het in onderstaande video.

Terugbelverzoek

Meer weten?
Wij bellen u graag terug!

Mentaal niet fit?

Doe de test!

Meer weten?

Afspraak maken of meer info?
We helpen u graag verder!