Geheugenproblemen

Geheugenverlies door stress ontstaat door een stressproces in de hersenen.

Met Neurofeedback kunnen we u met deze klachten helpen!

Meer weten?

Bel ons op 0346-76 91 23 of laat een terugbelverzoek achter.

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.

Voordelen Neurofeedback:

  • Ontspannen & pijnloos
  • Grote effectiviteit
  • Bewezen effectief
  • Geen bijwerkingen
  • Effect is blijvend
  • Behandeling is niet belastend

Mentaal niet fit?

Voelt u of uw kind zich mentaal niet fit? Doe de test en ontdek of neurofeedback therapie kan helpen!

Geheugenverlies door stress ontstaat door een proces in de hersenen. Wanneer we onder spanning staan, maakt de hypothalamus namelijk cortisol aan. Dit stresshormoon activeert vervolgens de hippocampus, die de stress moet afremmen. Daarnaast staat hij ook in voor het geheugen en het concentratievermogen. Bij grote hoeveelheden stress raakt de hippocampus overwerkt en kan hij zijn functie niet langer naar behoren uitoefenen. Als resultaat kan je te maken krijgen met geheugenverlies door stress. Tijdelijk geheugenverlies doet zich niet enkel voor in tijden van chronische stress.

Ook wanneer je een intense week beleeft, waarin verschillende stressfactoren samenkomen of je onvoldoende slaapt, kan je geheugenverlies door stress ondervinden. Neurofeedback kan je brein zo sterk tot rust brengen dat het anders met stress en externe prikkels omgaat. In de prakrijk betekent dat het brein beter gaat functioneren en optimaal gebruik maakt van haar mogelijkheden. Mensen die neurofeedback ondergaan merken dat ze rustiger worden, beter kunnen nadenken , feitelijk minder stress ervaren of er in ieder geval anders mee omgaan. Neurofeedback optimaliseert het functioneren van het brein.

Mentaal niet fit? Doe de test!

Voelt u of uw kind zich mentaal niet fit? Doe de test en ontdek of neurofeedback therapie kan helpen!

Neurofeedback behandeling als oplossing voor uw klachten

Neurofeedback is een wetenschappelijk onderbouwde behandelmethode. Bepaalde klachten en ziektebeelden gaan samen met afwijkende patronen in de hersenactiviteit. Via het meten van de hersenactiviteit kunnen die patronen herkend worden. Door het beïnvloeden en trainen van de hersenactiviteit die bij bepaalde patronen horen, kan gedrag aangeleerd of afgeleerd worden. Dit wordt gedaan via geluiden via de koptelefoon. Neurofeedback is een vernieuwende behandelmethode: het is gebaseerd op het principe dat wanneer je hersenactiviteit verandert, je gedrag ook verandert. Neurofeedback is zowel voor volwassenen als voor kinderen geschikt. Kinderen kijken naar een leuke film en volwassenen horen ontspannende muziek.

Waarom kiezen voor een neurofeedback behandeling:

Ontspannende & pijnloze behandeling

Neurofeedback kent geen bijwerkingen

Neurofeedback behandeling is niet belastend

Effect neurofeedback is blijvend

Neurofeedback kent een grote effectiviteit

Neurofeedback is bewezen effectief

Wat is Neurofeedback?

Bekijk het in onderstaande video.

Terugbelverzoek

Meer weten?
Wij bellen u graag terug!

Mentaal niet fit?

Doe de test!

Meer weten?

Afspraak maken of meer info?
We helpen u graag verder!