FIBROMYALGIE

Fibromyalgie betekent pijn in bindweefsel en spieren en wordt ook wel “weke delen reuma” genoemd. Fibromyalgie komt bij twee op de honderd volwassenen voor en met name bij vrouwen. Fibromyalgie is een chronisch pijnsyndroom en wordt gekenmerkt door de volgende klachten: spierpijn, stijfheid in spieren, (extreme) vermoeidheid, slaapproblemen, hoofdpijn, concentratie- en geheugenproblemen en angst- en depressieve klachten.

Meer weten?

Bel ons op 0346-76 91 23 of laat een terugbelverzoek achter.

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.

Voordelen Neurofeedback:

 • Ontspannen & pijnloos
 • Grote effectiviteit
 • Bewezen effectief
 • Geen bijwerkingen
 • Effect is blijvend
 • Behandeling is niet belastend

Mentaal niet fit?

Voelt u of uw kind zich mentaal niet fit? Doe de test en ontdek of neurofeedback therapie kan helpen!

FIBROMYALGIE EN DE HERSENEN

Over de oorzaak van fibromyalgie is weinig bekend. Onderzoek toont aan dat er bij fibromyalgie sprake lijkt te zijn van disfunctioneren van neurotransmitters. Het kan ook zijn dat bij mensen met fibromyalgie de hersenen de spieren verkeerd aansturen. Tevens wordt gedacht dat  de hersenen prikkels van de buitenwereld niet goed selecteren of ze verkeerd uitleggen, waardoor de hersenen zeggen dat je pijn hebt terwijl dat er eigenlijk niet is.

NEUROFEEDBACK ALS FIBROMYALGIE-BEHANDELING

Hersen-metingen bij mensen met fibromyalgie kunnen afwijkende patronen laten zien in de hersenactiviteit. Wanneer neurofeedback wordt ingezet als fibromyalgie-behandeling, kan deze afwijkende hersenactiviteit behandeld worden waardoor klachten kunnen verminderen. Vaak verbeteren er meerdere symptomen van fibromyalgie na de behandeling. Het is niet zo dat iedereen hetzelfde effect heeft van de behandeling, maar in veel gevallen treedt er een positieve verandering op en verminderen de klachten. Over het hoe en waarom is nog niet zoveel bekend net zoals over de oorzaak van fibromyalgie. Wel is duidelijk dat het complexe aandoening is waar de balans tussen lichaam en geest een groter rol speelt.

EFFECTEN VAN NEUROFEEDBACK BIJ BEHANDELING FIBROMYALGIE

 • Pijn kan verminderen
 • Moeheid kan afnemen
 • Concentratie verbetert
 • Hoofdpijn neemt af
 • Geheugenproblemen nemen af
 • Het slaappatroon verbetert
 • Eventuele angst- en depressieve klachten kunnen afnemen

OORZAAK FIBROMYALGIE ONDUIDELIJK

Bij fibromyalgiepatiënten is er met bloedonderzoek of röntgenfoto’s niets dat wijst op een ziekteproces, abnormale slijtage of iets dergelijks, fibromyalgie is dus een uitsluitingsdiagnose, wanneer alle onderzoeken andere aandoeningen hebben uitgesloten. Doorgaans ontstaan de klachten spontaan en verergeren ze geleidelijk aan, in de beleving van de patiënt. Ook in een later stadium is er niets dat wijst op een slijtageproces, ontstekingen of andere beschadigingen in het lichaam. Fibromyalgie is bepaald geen zeldzaam syndroom. Volgens schattingen van onderzoekers wordt bij 5-15 % van de nieuwe patiënten op een reumatologische kliniek de diagnose fibromyalgie gesteld. Fibromyalgie komt het meest voor bij vrouwen (ongeveer 90 % van de patiënten is vrouw). Op echt jonge leeftijd komt fibromyalgie zelden voor; doorgaans ontstaan de klachten na het dertigste levensjaar, soms wat eerder.

Mentaal niet fit? Doe de test!

Voelt u of uw kind zich mentaal niet fit? Doe de test en ontdek of neurofeedback therapie kan helpen!

Neurofeedback behandeling als oplossing voor uw klachten

Neurofeedback is een wetenschappelijk onderbouwde behandelmethode. Bepaalde klachten en ziektebeelden gaan samen met afwijkende patronen in de hersenactiviteit. Via het meten van de hersenactiviteit kunnen die patronen herkend worden. Door het beïnvloeden en trainen van de hersenactiviteit die bij bepaalde patronen horen, kan gedrag aangeleerd of afgeleerd worden. Dit wordt gedaan via geluiden via de koptelefoon. Neurofeedback is een vernieuwende behandelmethode: het is gebaseerd op het principe dat wanneer je hersenactiviteit verandert, je gedrag ook verandert. Neurofeedback is zowel voor volwassenen als voor kinderen geschikt. Kinderen kijken naar een leuke film en volwassenen horen ontspannende muziek.

Waarom kiezen voor een neurofeedback behandeling:

Ontspannende & pijnloze behandeling

Neurofeedback kent geen bijwerkingen

Neurofeedback behandeling is niet belastend

Effect neurofeedback is blijvend

Neurofeedback kent een grote effectiviteit

Neurofeedback is bewezen effectief

Wat is Neurofeedback?

Bekijk het in onderstaande video.

Terugbelverzoek

Meer weten?
Wij bellen u graag terug!

Mentaal niet fit?

Doe de test!

Meer weten?

Afspraak maken of meer info?
We helpen u graag verder!