CONCENTRATIEPROBLEMEN BIJ KINDEREN

Wanneer een kind concentratieproblemen heeft, dan kan het zich moeilijk focussen op één onderwerp of activiteit. Hij of zij raakt snel afgeleid en vindt het moeilijk om de aandacht langere tijd op één ding te richten. Er zijn verschillende oorzaken voor concentratieproblemen.

Meer weten?

Bel ons op 0346-76 91 23 of laat een terugbelverzoek achter.

Voordelen Neurofeedback:

 • Ontspannen & pijnloos
 • Grote effectiviteit
 • Bewezen effectief
 • Geen bijwerkingen
 • Effect is blijvend
 • Behandeling is niet belastend

Mentaal niet fit?

Voelt u of uw kind zich mentaal niet fit? Doe de test en ontdek of neurofeedback therapie kan helpen!

OORZAKEN

Wanneer een kind onder druk staat of erg moe is, kan dit leiden tot concentratieproblemen. Alle kinderen hebben daar weleens last van, maar meestal gaan de concentratieproblemen vanzelf weer weg. Bij sommige kinderen blijven de concentratieproblemen echter bestaan en beïnvloeden zij de prestaties op school of werk. Deze kinderen kunnen prima geholpen worden met neurofeedback om hun concentratieproblemen op te lossen.

NEUROFEEDBACK EN CONCENTRATIEPROBLEMEN

Concentratieproblemen oplossen kan op verschillende manieren. Rust en structuur zijn uiteraard heel belangrijk.  Rust nemen kan ook helpen om te ontspannen en meer energie over te houden, wat een gunstig effect heeft op je concentratievermogen.

Neurofeedback is vaak een goede oplossing voor concentratieproblemen zijn. Een mogelijke oorzaak van concentratieproblemen kan namelijk in de hersenen liggen. Wanneer bepaalde gebieden in de hersenen te langzaam werken, kan dit leiden tot o.a. concentratieproblemen. Met neurofeedback kunnen we de hersenactiviteit optimaliseren, zodat ze sneller gaan werken. Dit kan vervolgens jouw concentratieproblemen oplossen!

Neurofeedback-behandeling bij concentratieproblemen kan tot de volgende veranderingen leiden:

 • De aandacht en concentratie verbetert
 • Meer rust in het hoofd
 • Minder dromerig zijn
 • Beter kunnen plannen en organiseren.
 • Meer inzicht en overzicht in de wereld om je heen
 • Beter kunnen starten en stoppen met taken
 • Beter kunnen schakelen tussen taken
 • Eventuele slaapproblemen kunnen verbeteren
 • Meer zelfvertrouwen
 • Verbetering in stemming

ADHD EN CONCENTRATIEPROBLEMEN

Veel mensen verwarren concentratieproblemen met ADHD of ADD. Dat is in wezen begrijpelijk maar niet correct. Concentratieproblemen is een onderdeel van ADHD of ADD. Er zijn veel onderzoeken gedaan naar de effectiviteit van neurofeedback bij ADHDen ADD. Eén van de meeste kenmerkende symptomen van ADHD en ADD zijn concentratieproblemen.

DE AMERICAN ACADEMY OF PEDIATRICS (AAP)

De American Academy of Pediatrics (AAP) concludeert op basis van wetenschappelijk onderzoek, dat neurofeedback één van de beste behandelingen voor ADHD en ADD is en dat neurofeedback net zo effectief is als gebruik van medicatie!

Mentaal niet fit? Doe de test!

Voelt u of uw kind zich mentaal niet fit? Doe de test en ontdek of neurofeedback therapie kan helpen!

Neurofeedback behandeling als oplossing voor uw klachten

Neurofeedback is een wetenschappelijk onderbouwde behandelmethode. Bepaalde klachten en ziektebeelden gaan samen met afwijkende patronen in de hersenactiviteit. Via het meten van de hersenactiviteit kunnen die patronen herkend worden. Door het beïnvloeden en trainen van de hersenactiviteit die bij bepaalde patronen horen, kan gedrag aangeleerd of afgeleerd worden. Dit wordt gedaan via geluiden via de koptelefoon. Neurofeedback is een vernieuwende behandelmethode: het is gebaseerd op het principe dat wanneer je hersenactiviteit verandert, je gedrag ook verandert. Neurofeedback is zowel voor volwassenen als voor kinderen geschikt. Kinderen kijken naar een leuke film en volwassenen horen ontspannende muziek.

Waarom kiezen voor een neurofeedback behandeling:

Ontspannende & pijnloze behandeling

Neurofeedback kent geen bijwerkingen

Neurofeedback behandeling is niet belastend

Effect neurofeedback is blijvend

Neurofeedback kent een grote effectiviteit

Neurofeedback is bewezen effectief

Wat is Neurofeedback?

Bekijk het in onderstaande video.

Terugbelverzoek

Meer weten?
Wij bellen u graag terug!

Mentaal niet fit?

Doe de test!

Meer weten?

Afspraak maken of meer info?
We helpen u graag verder!