DYSLEXIE EN DYSCALCULIE

Dyslexie wordt aangeduid als “een stoornis die gekenmerkt wordt door een hardnekkig probleem met het aanleren en het accuraat en/of vlot toepassen van het lezen en/of het spellen op woordniveau”. Ongeveer 3,6% van alle leerlingen heeft last van dyslexie. Kinderen met dyslexie hebben problemen op één of meer van de volgende drie gebieden: verklanken (klanken koppelen aan lettersymbolen), automatiseren (een woord in één keer herkennen) en het werkgeheugen. Neurofeedback wordt steeds vaker succesvol toegepast bij de behandeling van dyslexie.

Dyscalculie komt uit het Grieks en Latijn en betekent “slecht kunnen rekenen”. Dyscalculie is een leerstoornis  op het gebied van rekenen en gaat vaak samen met andere problemen zoals een zwak (ruimtelijk) inzicht, geheugenproblemen, moeite met klok kijken en spelingsproblemen. Dyscalculie wordt gekenmerkt wordt door hardnekkige problemen met het leren, het vlot en accuraat oproepen en toepassen van reken- en wiskundekennis. Dyscalculie komt ongeveer even vaak voor als dyslexie. Er zijn verschillende vormen van dyscalculie-behandeling. Neurofeedback is daar één voorbeeld van.

Meer weten?

Bel ons op 0346-76 91 23 of laat een terugbelverzoek achter.

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.

Voordelen Neurofeedback:

 • Ontspannen & pijnloos
 • Grote effectiviteit
 • Bewezen effectief
 • Geen bijwerkingen
 • Effect is blijvend
 • Behandeling is niet belastend

Mentaal niet fit?

Voelt u of uw kind zich mentaal niet fit? Doe de test en ontdek of neurofeedback therapie kan helpen!

DYSLEXIE EN DE HERSENEN

De precieze oorzaak van dyslexie is nog niet vastgesteld, maar het is wel duidelijk dat de oorzaak ligt in de hersenen. Bepaalde gebieden in de hersenen die betrokken zijn bij het leren lezen en spellen zijn niet goed ontwikkeld en werken niet optimaal. Metingen in deze hersengebieden laten zien dat de activiteit hier vaak te laag is.  Neurofeedback als dyslexie-behandeling richt zich erop deze onderactiviteit te verminderen. Wanneer de activiteit door de behandeling verhoogt, kan dit tot een vermindering van klachten leiden.

DYSCALCULIE EN DE HERSENEN

Uit onderzoek is bekend dat dyscalculie samengaat met afwijkende patronen in de hersenactiviteit. Uit metingen is gebleleken dat er in bepaalde delen van de hersenen sprake is van teveel trage activiteit. Neurofeedback als behandeling bij dyscalculie richt zicht op het verminderen van deze trage activiteit. Daarmee wordt de balans hersteld die voor een normaal functioneren zo belangrijk is. Steeds vaker wordt neurofeedback ingezet als hulpmiddel bij de behandeling met goede resultaten.

RESULTATEN VAN NEUROFEEDBACK BIJ DYSLEXIE

Neurofeedback kan als dyslexie-behandeling tot de volgende veranderingen leiden:

 • Verbetering in spelling
 • Sneller gaan lezen
 • De spraak kan verbeteren
 • Het automatiseren verbetert
 • Verbetering in aandacht en concentratie
 • Minder herhaling nodig hebben om dingen te leren

EFFECTEN VAN NEUROFEEDBACK BIJ DYSCALCULIE

Neurofeedback als dyscalculie-behandeling kan tot de volgende veranderingen leiden:

 • Sneller rekensommen kunnen maken
 • Minder fouten maken bij rekensommen
 • Cijfers beter kunnen lezen
 • Ruimtelijk inzicht verbetert
 • Automatiseren verbetert waardoor minder herhaling nodig is
 • Eventueel bijkomende concentratieproblemen verminderen

Mentaal niet fit? Doe de test!

Voelt u of uw kind zich mentaal niet fit? Doe de test en ontdek of neurofeedback therapie kan helpen!

Neurofeedback behandeling als oplossing voor uw klachten

Neurofeedback is een wetenschappelijk onderbouwde behandelmethode. Bepaalde klachten en ziektebeelden gaan samen met afwijkende patronen in de hersenactiviteit. Via het meten van de hersenactiviteit kunnen die patronen herkend worden. Door het beïnvloeden en trainen van de hersenactiviteit die bij bepaalde patronen horen, kan gedrag aangeleerd of afgeleerd worden. Dit wordt gedaan via geluiden via de koptelefoon. Neurofeedback is een vernieuwende behandelmethode: het is gebaseerd op het principe dat wanneer je hersenactiviteit verandert, je gedrag ook verandert. Neurofeedback is zowel voor volwassenen als voor kinderen geschikt. Kinderen kijken naar een leuke film en volwassenen horen ontspannende muziek.

Waarom kiezen voor een neurofeedback behandeling:

Ontspannende & pijnloze behandeling

Neurofeedback kent geen bijwerkingen

Neurofeedback behandeling is niet belastend

Effect neurofeedback is blijvend

Neurofeedback kent een grote effectiviteit

Neurofeedback is bewezen effectief

Wat is Neurofeedback?

Bekijk het in onderstaande video.

Terugbelverzoek

Meer weten?
Wij bellen u graag terug!

Mentaal niet fit?

Doe de test!

Meer weten?

Afspraak maken of meer info?
We helpen u graag verder!