DWANGMATIG GEDRAG

Mensen met dwangklachten hebben last van dwanggedachten en/of dwanghandelingen. Dwanggedachten zijn steeds terugkerende gedachten die angst en spanning oproepen en moeilijk los te laten zijn. Dwanghandelingen zijn handelingen die een persoon steeds op dezelfde manier uitvoert om te proberen te voorkomen dat gebeurt waar ze zo bang voor zijn. Door deze dwanghandelingen uit te voeren, vermindert hun spanning en angst.

Dwanggedrag verminderen of verhelpen? Doe de test en ontdek of neurofeedback therapie u kan helpen!

Meer weten?

Bel ons op 0346-76 91 23 of laat een terugbelverzoek achter.

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.

Voordelen Neurofeedback:

  • Ontspannen & pijnloos
  • Grote effectiviteit
  • Bewezen effectief
  • Geen bijwerkingen
  • Effect is blijvend
  • Behandeling is niet belastend

Mentaal niet fit?

Voelt u of uw kind zich mentaal niet fit? Doe de test en ontdek of neurofeedback therapie kan helpen!

SYMPTOMEN VAN DWANGGEDRAG

Iedereen kijkt weleens of de deur goed op slot zit of checkt een keer extra of het gasfornuis uit is. Wanneer je hier echter elke dag mee bezig bent en het je dagelijks functioneren beïnvloedt, dan kan je een dwangstoornis hebben. Een dwangstoornis wordt ook wel een obsessief-compulsieve stoornis (OCS) of OCD (obsessive-compulsive disorder) genoemd.

Ook kinderen kunnen last hebben van angst- en dwangklachten. Dit kan grote gevolgen hebben voor het dagelijks functioneren van het kind, zijn ontwikkeling en het functioneren van het hele gezin. Kinderen met angst- en dwangklachten gaan vaak situaties vermijden. Ze durven niet meer naar school of alleen thuis te blijven. Dit heeft gevolgen voor hun ontwikkeling en het is daarom belangrijk bij dwangklachten snel behandeling te zoeken.

DWANGKLACHTEN EN ANGST

Dwangklachten komen vaak voor als een variant op een bepaalde angst. Vanuit die angst worden bepaalde situaties juist vermeden of gecreëerd. Wanneer dat in een bepaalde regelmaat en structuur gebeurt is er sprake van een angstgerelateerde dwangklacht.

NEUROFEEDBACKBEHANDELING BIJ DWANGKLACHTEN

Dwangklachten kunnen behandeld worden met gedragstherapie. Soms wordt ook medicatie voorgeschreven. Ook neurofeedback kan bij dwangklachten als behandeling ingezet worden. Bij mensen met dwangklachten kan afwijkende hersenactiviteit zichtbaar zijn. Indien dit zo is, kan neurofeedback ingezet worden. Wanneer neurofeedback bij dwangklachten als behandeling wordt ingezet, is de behandeling erop gericht de afwijkende activiteit te verminderen, waardoor dwangklachten kunnen afnemen.

RESULTAAT VAN NEUROFEEDBACK BIJ DWANGKLACHTEN

Angst, onrust en spanning nemen af

Dwanggedachten komen minder vaak voor of zijn beter te stoppen

Dwanghandelingen hoeven minder vaak uitgevoerd te worden

Mentaal niet fit? Doe de test!

Voelt u of uw kind zich mentaal niet fit? Doe de test en ontdek of neurofeedback therapie kan helpen!

Neurofeedback behandeling als oplossing voor uw klachten

Neurofeedback is een wetenschappelijk onderbouwde behandelmethode. Bepaalde klachten en ziektebeelden gaan samen met afwijkende patronen in de hersenactiviteit. Via het meten van de hersenactiviteit kunnen die patronen herkend worden. Door het beïnvloeden en trainen van de hersenactiviteit die bij bepaalde patronen horen, kan gedrag aangeleerd of afgeleerd worden. Dit wordt gedaan via geluiden via de koptelefoon. Neurofeedback is een vernieuwende behandelmethode: het is gebaseerd op het principe dat wanneer je hersenactiviteit verandert, je gedrag ook verandert. Neurofeedback is zowel voor volwassenen als voor kinderen geschikt. Kinderen kijken naar een leuke film en volwassenen horen ontspannende muziek.

Waarom kiezen voor een neurofeedback behandeling:

Ontspannende & pijnloze behandeling

Neurofeedback kent geen bijwerkingen

Neurofeedback behandeling is niet belastend

Effect neurofeedback is blijvend

Neurofeedback kent een grote effectiviteit

Neurofeedback is bewezen effectief

Wat is Neurofeedback?

Bekijk het in onderstaande video.

Terugbelverzoek

Meer weten?
Wij bellen u graag terug!

Mentaal niet fit?

Doe de test!

Meer weten?

Afspraak maken of meer info?
We helpen u graag verder!