STRESS

Iedereen ervaart weleens stress. Stress is niet per definitie verkeerd, het kan ook zeer nuttig zijn. Het stelt je in staat om onder bijzondere of gevaarlijke omstandigheden beter te presteren. Stress leidt in die situaties tot veranderingen in je hersenen en lichaam, wat ervoor zorgt dat je bijvoorbeeld geen trek krijgt en geen pijn voelt. Teveel, te vaak en te lang stress is erg ongezond.

Meer weten?

U kunt ons altijd bellen of een afspraak maken.

SYMPTOMEN STRESS

Wanneer stress echter te lang aanhoudt kan dat leiden tot problemen. Er kunnen zich dan de volgende klachten voordoen: een nerveus en opgejaagd gevoel in je lichaam, slaapproblemen, hoofdpijn, hyperalert zijn, spanning in je hoofd en lichaam. Er kunnen vervolgens ook depressieve- en/of angstgevoelens ontstaan. Het is het belangrijk om hulp te zoeken om stress te verminderen en om te voorkomen dat stressklachten in de toekomst weer gaan opspelen.

STRESS VERMINDEREN MET NEUROFEEDBACK

Er zijn verschillende behandelingen mogelijk om stress te verminderen. Je kunt daarbij denken aan ontspanningsoefeningen, gesprekstherapie en coaching. Ook neurofeedback is een goede behandelmethode om stress te verminderen. Bij een persoon die lange tijd veel stressklachten ervaart laat de hersen-meting vaak een verhoogde activiteit in allerlei gebieden in de hersenen zien. Met behulp van neurofeedback kan deze overactiviteit afnemen, waardoor stress kan verminderen.

RESULTATEN EN EFFECTIVITEIT VAN NEUROFEEDBACK BIJ STRESSKLACHTEN

 • Afname onrust in lichaam en hoofd
 • Spanningsklachten verminderen
 • Meer ontspanning ervaren
 • Hoofdpijn neemt af
 • Slaapproblemen verminderen
 • De concentratie verbetert
 • Verbetering van het geheugen

SNEL HERKENNEN STRESS VAN LEVENSBELANG

Lichamelijke signalen hangen samen met de verhoogde lichamelijke activiteit bij stress. Je kunt last krijgen van hoofdpijn, rugpijn of nekpijn, maar ook van hartkloppingen of spijsverteringstoornissen. Het afweersysteem kan door stress worden aangetast. Hierdoor word je ook vatbaarder voor verkoudheid en griep. Vermoeidheid, rusteloosheid en slaapproblemen zijn ook veel voorkomende stresssymptomen. Gestreste mensen zijn vaak prikkelbaar of cynisch. Daarnaast kan stress ook gepaard gaan met gevoelens van machteloosheid, ongeluk of verveling. Ongezonde stress kan de stemming, de gemoedstoestand waarin iemand verkeert, sterk beïnvloeden. Mensen kunnen zich ook eenzaam voelen.  Bazig, snauwen, kritisch, maar ook overmatig gebruik van alcohol, drugs, sigaretten of eten. Ongezonde stress kan ook veranderingen in het gedrag van mensen veroorzaken. Deze veranderingen komen onder andere voort uit de lichamelijke en psychische symptomen van stress. Prikkelbaarheid kan leiden tot conflicten en lusteloosheid of somberheid kan juist terugtrekken uit sociale contacten tot gevolg hebben. Tot slot hebben mensen met stress vaak moeite met helder nadenken. Een gebrek aan creativiteit, geheugenproblemen, concentratieproblemen, het komt allemaal voor. Ongezonde stress leidt vaak tot een negatief gedachtenpatroon: mensen kunnen hun gevoel voor humor kwijt raken.

Terugbelverzoek

Meer weten?
Wij bellen u graag terug!

Meer weten?

Afspraak maken of meer info?
We helpen u graag verder!

Maandag 11 mei gaat onze praktijk gelukkig weer van start!

Voor uw en onze veiligheid houden wij ons uiteraard aan een aantal richtlijnen:

 • Komt liefst alleen naar de praktijk. Niet te vroeg en ook niet te laat.
 • Indien u niet alleen kunt komen verzoeken wij uw begeleider om in de auto te wachten totdat u klaar bent met de behandeling.
 • Desinfecteer uw handen bij binnenkomst. Er hangt een pompje direct rechts aan de muur.
 • Neem uw eigen handdoek mee
 • Wij dragen mondkapjes en handschoenen. Zelf bent u hiertoe niet verplicht.
 • Houd ook bij ons 1,5 meter afstand