MIGRAINE

2 tot 2,5 miljoen volwassenen in Nederland hebben migraine. Afhankelijk van de leeftijd lijden 2 à 3 keer zoveel vrouwen als mannen aan migraine. Migraine heeft een grote impact op de levens van patiënten en hun naasten.  De ziekte staat niet voor niets in de top 10 van meest invaliderende ziekten ter wereld. Helaas is migraine niet te genezen, maar gelukkig zijn er inmiddels steeds betere medicijnen.

Meer weten?

U kunt ons altijd bellen of een afspraak maken.

OORZAAK MIGRAINE?

Over de oorzaak van migraine is nog maar weinig bekend. Een migraineaanval ontstaat door een ontregeling in de hersenstam. Deze ontregeling, ofwel ‘kortsluiting’, ontstaat door prikkels. De prikkeldrempel kan tijdelijk verlaagd zijn, bijvoorbeeld door de menstruatie of extreme vermoeidheid en daardoor leiden tot een aanval. Mensen met een continue lage prikkeldrempel, en vaak erfelijke aanleg, kunnen vaker herhaaldelijke migraineaanvallen krijgen.

NEUROFEEDBACK ALS MIGRAINE-BEHANDELING

Er zijn verschillende manieren om een migraine te behandelen. Vaak worden medicijnen voorgeschreven die de symptomen van de aanval bestrijden en die migraine-aanvallen kunnen voorkomen. Ook neurofeedback kan bij migraine uitkomst bieden. Hersenmetingen bij mensen met migraine laten vaak afwijkende patronen in hersenactiviteit zien. Deze afwijkende activiteit kan met neurofeedback behandeld worden, waardoor migraineklachten kunnen verminderen of geheel verdwijnen.

RESULTATEN VAN NEUROFEEDBACK ALS MIGRAINE-BEHANDELING

Veel cliënten hebben goede ervaringen wanneer neurofeedback als migraine-behandeling wordt ingezet. In het begin van het behandeltraject merkt de cliënt vaak nog wel dat een aanval eraan lijkt te komen, maar deze zet vaak niet meer door. Na enkele sessies is er nog een gevoel van moeheid te bespeuren op momenten dat eigenlijk een migraine-aanval zou plaatsvinden. Uiteindelijk kun je verwachten dat je door de neurofeedbackbehandeling minder vaak een migraine-aanval zult krijgen. Wanneer neurofeedback als migraine-behandeling wordt ingezet, kan dat tot de volgende veranderingen leiden:

  • Afname aantal migraineaanvallen
  • Periodes tussen twee aanvallen wordt langer
  • Soms blijven migraineaanvallen geheel weg

MIGRAINE VERSUS HOOFDPIJN

Vaak wordt beweerd dat migraine hetzelfde is als hoofdpijn. Hoofdpijn mag dan weliswaar een symptoom van migraine zijn, maar migraine gaat veel verder en kan veel meer symptomen hebben zoals braken, scheelzien, lichtflitsen etc.

Terugbelverzoek

Meer weten?
Wij bellen u graag terug!

Meer weten?

Afspraak maken of meer info?
We helpen u graag verder!

Maandag 11 mei gaat onze praktijk gelukkig weer van start!

Voor uw en onze veiligheid houden wij ons uiteraard aan een aantal richtlijnen:

  • Komt liefst alleen naar de praktijk. Niet te vroeg en ook niet te laat.
  • Indien u niet alleen kunt komen verzoeken wij uw begeleider om in de auto te wachten totdat u klaar bent met de behandeling.
  • Desinfecteer uw handen bij binnenkomst. Er hangt een pompje direct rechts aan de muur.
  • Neem uw eigen handdoek mee
  • Wij dragen mondkapjes en handschoenen. Zelf bent u hiertoe niet verplicht.
  • Houd ook bij ons 1,5 meter afstand