SLAAPPROBLEMEN

Veel baby’s en kinderen hebben wel eens last van problemen met slapen. Bij baby’s en kleuters gaat het daarbij meestal om problemen met inslapen of doorslapen. Vaak gaat het vanzelf weer over, maar de problemen kunnen soms ook langere tijd aanhouden. In veel gevallen hangen deze problemen samen met ingeslopen (verkeerde) gewoontes rondom slapen. Voor ouders kan het moeilijk zijn om op een goede manier om te gaan met een huilende baby‘s nachts of met kinderen die telkens weer uit bed komen.

Meer weten?

U kunt ons altijd bellen of een afspraak maken.

SLAPELOOSHEID

Slapeloosheid of insomnie is een veel gehoorde klacht. Soms liggen kinderen liggen urenlang te woelen voordat de slaap komt, kunnen niet meer inslapen als zij ‘s nacht wakker worden of worden te vroeg wakker. Overdag zijn ze  slaperig, moe en kunnen ze zich men zich niet goed concentreren. Slaperigheid overdag is niet alleen vervelend, maar kan ook tot ongelukken leiden. Bij ca. 10% van de kinderen die aan slapeloosheid leiden wordt de slapeloosheid chronisch.

Vaak is slapeloosheid kortdurend en heeft het te maken met (tijdelijke) stress of problemen, zoals schoolproblemen of faalangst. Neurofeedback is uitstekend geschikt om te voorkomen dat kinderen met slapen in een vicieuze cirkel terechtkomen.

SLAAPWANDELEN, NACHTELIJKE ANGSTAANVALLEN, BEDPLASSEN.

Kleine kinderen, vooral tussen de 2 en 5 jaar, hebben zeer veel diepe slaap. Het is daarom ook heel begrijpelijk dat een aantal specifieke problemen rondom de slaap, die vooral in de diepe slaap voorkomen, het meest voorkomen in die leeftijdscategorie. Deze problemen zijn bijvoorbeeld: slaapwandelen , nachtelijke angstaanvallen en bedwateren. Het kan heel normaal zijn dat deze problemen ’s nachts optreden. Als het optreden heel lang duurt of veelvuldig voorkomt kan het zijn dat er sprake is van stress of andere factoren die de patronen in de hersenen negatief beïnvloeden. In dat geval kan neurofeedback een rustgevende behandeling zijn die in relatief korte tijd een oplossing kan bieden.

SLAAPSTOORNISSEN EN NEUROFEEDBACK

Slaapstoornissen kunnen goed behandeld worden met behulp van neurofeedback training. Ten aanzien van slaapstoornissen bij kinderen en volwassenen worden er goede resultaten behaald bij behandelen van inslaapstoornissen en andere stoornissen m.b.t. de slaap. Door neurofeedback training wordt de zelfregulatie van de hersenen verbeterd, waardoor de fysiologische alertheid en waakzaamheid verbeteren. Een verbetering ten aanzien van het slapen kan op dezelfde manier worden verklaard: als de hersenen zichzelf niet goed kunnen aansturen, slaat de balans tussen alertheid en rust door naar alertheid wat het inslapen bemoeilijkt.

OP TIJD HELPEN

Slaapstoornissen kunnen chronisch worden. Het is daarom van belang om niet te lang te wachten bij het aanbieden van hulp indien er een probleem wordt geconstateerd.

Terugbelverzoek

Meer weten?
Wij bellen u graag terug!

Meer weten?

Afspraak maken of meer info?
We helpen u graag verder!

Maandag 11 mei gaat onze praktijk gelukkig weer van start!

Voor uw en onze veiligheid houden wij ons uiteraard aan een aantal richtlijnen:

  • Komt liefst alleen naar de praktijk. Niet te vroeg en ook niet te laat.
  • Indien u niet alleen kunt komen verzoeken wij uw begeleider om in de auto te wachten totdat u klaar bent met de behandeling.
  • Desinfecteer uw handen bij binnenkomst. Er hangt een pompje direct rechts aan de muur.
  • Neem uw eigen handdoek mee
  • Wij dragen mondkapjes en handschoenen. Zelf bent u hiertoe niet verplicht.
  • Houd ook bij ons 1,5 meter afstand