STRESS

Kinderen staan in de moderne samenleving meer en meer onder druk. Van kinderen wordt verwacht dat ze het goed doen op school, dat ze een leuke hobby uitoefenen en een boeiend sociaal leven leiden. Dit zorgt bij sommige kinderen voor spanning, die kan leiden tot stress. Stress bij kinderen komt onder meer tot uiting in symptomen als hoofdpijn, buikpijn en braken. Maar er kunnen ook concentratieproblemen ontstaan die op hun beurt dan weer kunnen leiden tot zwakke schoolprestaties. Voor ouders is het van belang om de signalen van stress bij hun kind tijdig te herkennen, zodat ze er op een juiste manier mee om kunnen gaan.

Meer weten?

U kunt ons altijd bellen of een afspraak maken.

STRESS BIJ KINDEREN : SYMPTOMEN

In het algemeen zijn de symptomen van stress bij kinderen ongeveer dezelfde als bij volwassenen. Het gaat om signalen die aangeven dat er een overlevingsmechanisme in werking wordt gesteld. Die signalen uiten zich in een verhoging van de bloeddruk en een versnelling van de hartslag. Het kind zal zich eerder onrustig gedragen en zal bovendien vaak ontevredenheid en angst uitstralen. Dit kan gepaard gaan met concentratieproblemen en vermoeidheid.

ZWAKKE SCHOOLPRESTATIES

Wanneer een kind last heeft van stress, dan merk je vaak dat de prestaties op school er onder zullen lijden. Het kind ondervindt dan moeilijkheden met leren omdat het zich niet kan concentreren. Door de stress is concentratie moeilijk, waardoor de aandacht verslapt en de schoolresultaten achteruit gaan. In dit geval komt het erop aan om het achteruitgaan van de schoolresultaten op een correcte manier te herkennen als een gevolg van stress. Neurofeedback kan in dit soort gevallen de helpende hand bieden omdat het de hersens anders met stress laat omgaan. Vermoeidheid neemt af en concentreren gaat ook weer beter.

KINDEREN MOETEN RUST HEBBEN

Als je de signalen van stress geïnterpreteerd hebt als stress, dan is de volgende stap om je kind te helpen tot rust te komen. Er bestaan tegenwoordig methoden voor kinderen om de stress af te leiden en tot een rusttoestand te komen. Een van die methodes is de neurofeedback, waarbij kinderen kunnen aanleren om op een gezonde manier om te gaan met stress en beter te ontspannen.

Terugbelverzoek

Meer weten?
Wij bellen u graag terug!

Meer weten?

Afspraak maken of meer info?
We helpen u graag verder!

Maandag 11 mei gaat onze praktijk gelukkig weer van start!

Voor uw en onze veiligheid houden wij ons uiteraard aan een aantal richtlijnen:

  • Komt liefst alleen naar de praktijk. Niet te vroeg en ook niet te laat.
  • Indien u niet alleen kunt komen verzoeken wij uw begeleider om in de auto te wachten totdat u klaar bent met de behandeling.
  • Desinfecteer uw handen bij binnenkomst. Er hangt een pompje direct rechts aan de muur.
  • Neem uw eigen handdoek mee
  • Wij dragen mondkapjes en handschoenen. Zelf bent u hiertoe niet verplicht.
  • Houd ook bij ons 1,5 meter afstand