LICHAMELIJKE KLACHTEN

Behalve dat kinderen niet goed mee kunnen komen omdat ze de stof te weinig begrijpen, of omdat er leesproblemen zijn, kunnen ook medische redenen er de oorzaak van zijn dat het in de klas niet goed gaat. Soms gaat een verandering zo langzaam, dat je die als ouders niet in de gaten hebt. Ook voor artsen is het lang niet altijd gemakkelijk om uit de verhalen van ouders, leerling en leerkracht op te maken waarmee je te maken hebt.

Meer weten?

U kunt ons altijd bellen of een afspraak maken.

NEEM LICHAMELIJKE KLACHTEN SERIEUS

Eén op de vier kinderen heeft lichamelijke klachten; voor 90% daarvan is geen medische oorzaak aan te wijzen. Aanstellerij? Kinderen met lichamelijke klachten zitten vaak ook geestelijk niet lekker in hun vel en verdienen serieuze aandacht. Het is belangrijk om er de juiste aandacht aan te schenken zonder het kind teveel in de watten te leggen.

OORZAKEN LICHAMELIJKE KLACHTEN

De precieze oorzaken van psycho-somatische klachten zijn niet bekend en ook niet voor ieder kind hetzelfde. Men denkt wel dat het te maken heeft met het onbewust vragen om hulp en aandacht. Het komt soms voor binnen een familie. Dit soort klachten komen vaak voor en meisjes hebben er vaker last van dan jongens.

Reële klachten

Een kind met psychosomatische klachten is geen aansteller omdat de klachten een psychisch verband hebben. De klachten zijn reëel, de buikpijn en de hoofdpijn zijn er echt.

Lichamelijke klachten hebben invloed op psychische klachten, en omgekeerd. Wanneer uw kind zich lichamelijk niet goed voelt kan hij/zij daar ook angstig of somber van worden.

NEUROFEEDBACK EN LICHAMELIJKE KLACHTEN

Omdat kinderen er vaak geen erg in hebben hoe geestelijke onvrede of problemen doorwerken in het ontstaan van lichamelijke klachten, is het vaak moeilijk te ontdekken waar de oorzaak gezocht moet worden. Bij de koppeling tussen geestelijke stress en het ontstaan van lichamelijke klachten speelt het onderbewustzijn een grote rol. Neurofeedback dringt door tot het diepste onderbewustzijn en kan op die manier helpen de klachten te verminderen.

Terugbelverzoek

Meer weten?
Wij bellen u graag terug!

Meer weten?

Afspraak maken of meer info?
We helpen u graag verder!

Maandag 11 mei gaat onze praktijk gelukkig weer van start!

Voor uw en onze veiligheid houden wij ons uiteraard aan een aantal richtlijnen:

  • Komt liefst alleen naar de praktijk. Niet te vroeg en ook niet te laat.
  • Indien u niet alleen kunt komen verzoeken wij uw begeleider om in de auto te wachten totdat u klaar bent met de behandeling.
  • Desinfecteer uw handen bij binnenkomst. Er hangt een pompje direct rechts aan de muur.
  • Neem uw eigen handdoek mee
  • Wij dragen mondkapjes en handschoenen. Zelf bent u hiertoe niet verplicht.
  • Houd ook bij ons 1,5 meter afstand