KINDEREN

Van kind naar volwassenheid is een lange weg met veel kuilen en hobbels. Op deze weg maken kinderen enorm veel mee. Dingen die goed zijn en zaken die minder goed zijn. Gebeurtenissen die blijven hangen en ervaringen die vergeten worden. Ook gezondheid is een gegeven dat veel impact heeft op het leven van een kind. Het is daarom normaal dat ouders de gezondheid van hun kinderen goed in gaten houden en zo optimaal proberen te begeleiden.

Meer weten?

U kunt ons altijd bellen of een afspraak maken.

KINDERZIEKTES

Gedurende het kinderleven zal een kind specifieke ziektes doormaken. Ziektes die de afweer van een kind sterker maken en die ieder kind doormaakt. Deze ziektes zijn heel normaal en gezond voor een kind. Deze ziektes zijn meestal kortdurend en verlopen meestal volgens duidelijke en vaste patronen. Situaties vragen meer aandacht als het verloop duidelijk anders is, langer duurt of het beeld heftiger is dan normaal. Ook is alertheid gepast als een chronisch beeld dreigt te ontstaan.

ANDERE SYMPTOMEN

Er zijn veel symptomen denkbaar die ergens op wijzen dat heel specifiek kan zijn. Koorts, pijn, roodheid etc. Het is lastiger om uit te zoeken wat er aan de hand is als de symptomen niet zo specifiek zijn zoals bv. moeheid, hoofdpijn, lusteloosheid etc. Toch vraagt dat ook om extra aandacht. Het kan goed zijn dat er iets speelt wat niet duidelijk is. School, spanning, ruzie. Het kan allemaal de oorzaak zijn van gedrag dat niet normaal is. Juist bij deze niet-specifieke aanwijzingen dat er iets aan het kind schort kan de neurofeedback goede diensten bewijzen.

LICHAAM EN GEEST

Ook bij kinderen is de relatie tussen lichaam en geest sterk.  Zorgen maken en stress is ook voor kinderen vaak de oorzaak van lichamelijke klachten. Wat in dat geval extra complicerend is, is het feit dat kinderen nog niet weten hoe ze over hun zorgen moeten of kunnen praten.

Terugbelverzoek

Meer weten?
Wij bellen u graag terug!

Meer weten?

Afspraak maken of meer info?
We helpen u graag verder!

Maandag 11 mei gaat onze praktijk gelukkig weer van start!

Voor uw en onze veiligheid houden wij ons uiteraard aan een aantal richtlijnen:

  • Komt liefst alleen naar de praktijk. Niet te vroeg en ook niet te laat.
  • Indien u niet alleen kunt komen verzoeken wij uw begeleider om in de auto te wachten totdat u klaar bent met de behandeling.
  • Desinfecteer uw handen bij binnenkomst. Er hangt een pompje direct rechts aan de muur.
  • Neem uw eigen handdoek mee
  • Wij dragen mondkapjes en handschoenen. Zelf bent u hiertoe niet verplicht.
  • Houd ook bij ons 1,5 meter afstand