SLAAPPROBLEMEN

Er bestaan veel soorten slaapproblemen. Het meest voorkomend is slapeloosheid, ook wel insomnie genoemd. Andere vormen van slaapproblemen zijn onder andere parasomnie (stoornissen tijdens de slaap zoals slaapwandelen), slaap-apneu en narcolepsie (overdag regelmatig en oncontroleerbaar in slaap vallen). Eén op de drie Nederlanders heeft regelmatig tot vaak last van slaapproblemen en wil graag deze slaapproblemen oplossen. Moeite met inslapen, lang wakker liggen, te vroeg wakker worden en niet meer kunnen inslapen, zijn symptomen van slapeloosheid.

Meer weten?

U kunt ons altijd bellen of een afspraak maken.

SLAAPPROBLEMEN VERVELEND

Hoe ouder we worden, des te minder slaap we nodig hebben. Ook neemt het dromen af naarmate je ouder wordt. Dit is normaal. Toch ervaren veel ouderen slapeloosheid als erg vervelend en willen zij graag de slaapproblemen oplossen. Natuurlijk kunnen ook ouderen serieuze slaapproblemen ontwikkelen. Sommigen aandoeningen zoals Parkinson gaan gepaard met slaapproblemen. Een slaappil is meestal niet de beste oplossing. Meestal is de werking maar tijdelijk, heeft het dufheid overdag tot gevolg en is de slaap minder effectief.

NEUROFEEDBACK EN SLAAPPROBLEMEN

Slaapproblemen oplossen kan op verschillende manieren. Het is belangrijk te kijken waar de slaapproblemen door veroorzaakt worden. Er zijn verschillende tips die kunnen helpen om beter te gaan slapen. Het oplossen van slaapproblemen kan ook door het inzetten van neurofeedbackbehandelingen. Onderzoek heeft aangetoond dat slaapproblemen ook overdag leiden tot veranderingen in de activiteit van de hersenen. Daarom kunnen hersenmetingen ook goed uitgevoerd worden op het moment dat iemand wakker is. Het toepassen van neurofeedback bij mensen met slaapproblemen zal meestal leiden tot rustiger gedrag, minder gepieker en dus sneller inslapen.

SLAAPPROBLEMEN OPLOSSEN? DIT BEREIK JE MET NEUROFEEDBACK

Wanneer bij slaapproblemen behandeling met neurofeedback wordt ingezet, kan dat tot de volgende veranderingen leiden:

 • Sneller in slaap vallen en minder lang wakker liggen
 • Minder vaak wakker worden gedurende de nacht
 • Sneller weer in slaap vallen indien u wel wakker wordt
 • Vermoeidheidsklachten nemen af
 • Hoofdpijn neemt af

Terugbelverzoek

Meer weten?
Wij bellen u graag terug!

Meer weten?

Afspraak maken of meer info?
We helpen u graag verder!

Maandag 11 mei gaat onze praktijk gelukkig weer van start!

Voor uw en onze veiligheid houden wij ons uiteraard aan een aantal richtlijnen:

 • Komt liefst alleen naar de praktijk. Niet te vroeg en ook niet te laat.
 • Indien u niet alleen kunt komen verzoeken wij uw begeleider om in de auto te wachten totdat u klaar bent met de behandeling.
 • Desinfecteer uw handen bij binnenkomst. Er hangt een pompje direct rechts aan de muur.
 • Neem uw eigen handdoek mee
 • Wij dragen mondkapjes en handschoenen. Zelf bent u hiertoe niet verplicht.
 • Houd ook bij ons 1,5 meter afstand